România vs Macedonia, din precalificările EuroBasket 2021, se joacă la Ploiești

Echipa națională de baschet masculin a României se duelează cu Macedonia și Kosovo în ultima fereastră din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Formația antrenată de Tudor Costescu va disputa aceste partide în 21 și 24 februarie anul curent.

Confruntarea cu Macedonia se va disputa pe 21 februarie 2019, la Sala Olimpia din Ploiești. Informația este preluată de pe secțiunea destinată precalificărilor FIBA EuroBasket 2021 pe site-ul www.fiba.basketball.

Acesta va fi primul eveniment baschetbalistic de amploare de la finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15, atunci când CSU Asesoft Ploiești a învins pe BC Mureș. Ulterior, echipa de baschet din Prahova a dispărut, jucându-se doar baschet de nivel juvenil și în cel de-al 2-lea eșalon al țării la seniori.

Sala Olimpia are o capacitate de 3.500 locuri, fiind modernizată la începutul acestui deceniu pentru a putea găzdui meciuri din cupele europene ale echipei prahovene de baschet. Amintita sală a găzduit partide din EuroCup, EuroChallenge, turneul finl al Cupei României, respectiv partide din Liga Națională de baschet masculin.

Reamintim că ultimele meciuri oficiale ale echipei naționale ale României la baschet masculin s-au desfășurat la Cluj-Napoca, respectiv la Oradea. BT Arena din Cluj a găzduit jocurile de la EuroBasket 2017 și partidele din calificările FIBA Basketball World Cup 2019. Arena din Cluj-Napoca este singura ce corespunde cerințelor FIBA pentru organizarea de evenimente de amploare. Partida cu Kosovo, prima pe teren propriu în precalificările FIBA EuroBasket 2021, s-a disputat la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Ulterior, pe 24 februarie anul curent, tricolorii se deplasează la Prishtina. România va juca cu Kosovo în ultimul meci din această fază a calificărilor.

Situația în clasament la ora actuală se prezintă în felul următor:

  1. Macedonia – 3/0
  2. România – 1/1
  3. Kosovo – 0/3

Prima clasată avansează în calificările EuroBasket 2021, care vor demara în toamna acestui an, după turneul final FIBA Basketball World Cup 2019. În schimb, locurile 2 și 3 vor evolua în a 3-a fază a precalificărilor, programate a se desfășura în luna august a acestui an.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.