România va participa în competiția de baschet feminin la Universiada de la Napoli, Italia

Echipa națională de baschet feminin a României a fost invitată la Jocurile Mondiale Universitare 2019. Evenimentul se va desfășura între 3-14 iulie anul curent, la Napoli, Italia. Se întâmplă pentru prima dată după mai mulți ani ca țara noastră să fie reprezentată în competiția feminină de baschet.

Reprezentativa României a cucerit, în întrecerea de baschet feminin, o medalie de argint la Jocurile Mondiale Universitare din 1983 desfășurate la Edmonton, Canada, respectiv un bronz la ediția din 1981, găzduută la București.

Aceasta va fi cea de-a 30-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare. În competiția feminină vor paerticipa următoarele echipe: Argentina, Australia, Canada, China, Cehia, Finlanda, Ungaria, Japonia, Mexic, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Taipei, Ucraina și SUA.

Pentru participarea la Jocurile Mondiale Universitare 2019, sportivele trebuie să fie născute între 1 ianuarie 1994 și 31 decembrie 2001. De asemenea, participantele trebuie să fie studente ori să fi absolvit în anul 2018.

În schimb, în competiția masculină, România este rezervă. Tricolorii ar putea participa dacă între timp se retrage o altă echipă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.