România U20 masculin a câștigat primul amical cu Portugalia

România U20 masculin a învins Portugalia U20, scor 59-55, într-un meci amical desfășurat la Sala CE Partenie Cosma din Oradea în cursul serii de luni (10.07). Cele două echipe se pregătesc pentru Campionatul European U20 masculin – Divizia B, programat a se desfășura între 14 și 23 iulie.

Antrenorul Tudor Costescu a început partida în formula Darwiche, Kuti, Nicolescu, Popa, Cațe. Tricolorii s-au instalat la conducere, desprinzându-se la 16-9 după primele zece minute de joc. Secvența a 2-a a fost mai echilibrată, lusitanii apropiindu-se pe tabela de marcaj. Repriza s-a terminat cu un parțial de 9-0 în favoarea României, care s-a desprins la 33-23, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 15-0 în favoarea Portugaliei. Această formație a reușit să treacă pentru prima dată la conducere și s-a menținut aproximativ șase minute în avantaj. Scorul la capătul celui de-al 3-lea sfert a fost de 45-43 în favoarea compatrioților noștri.

În cadrul secvenței decisive, Darwiche a contribuit cu două coșuri de trei puncte și l-a servit cu o pasă pentru alley-oop pe Nandor Kuti. Cel din urmă a reușit apoi și un slam dunk impresionant, cu desprindere de pe loc, demonstrându-și încă o dată calitatea fizică și atletică deosebite. De asemenea, Bogdan Popa a avut o contribuție importană pe la finalizare și recuperare, inclusiv pe parcursul ultimelor minute. Niciuna dintre echipe nu a modificat tabela de marcaj în ultimul minut de joc.

România a avut 27 posesii pierdute. Antrenorul Costescu a rotit patru fundași, cărora li de adaugă tandemul Kuti – Nicolescu. Este un aspect care poate genera principalele probleme ale tricolorilor la evenimentul de la Oradea. Un alt minus a fost raportul punctelor marcate de rezerve (11-23). În rest, România s-a comportat cel puțin la nivelul adversarului, existând aspecte în care compatrioții noștri au fost superiori.

Popa a contabilizat 18 puncte, 9 recuperări, Nandor Kuti a adăugat 12 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, Georges Darwiche a contabilizat 8 puncte, 2 pase decisive, Bobe Nicolescu a reușit 6 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Anton Diaconescu a reușit 6 puncte, Emi Cațe a terminat cu 4 puncte, 5 recuperări, Basti Ionescu a izbutit 3 puncte, iar Ionuț Berceanu și David Engi au terminat cu câte un punct fiecare. A mai jucat Tudor Gheorghe.

Diogo Brito a replicat cu 12 puncte, 5 recuperări pentru Portugalia.

Emi Cațe a suferit o entorsă la glezna piciorului drept și nu a mai evoluat în repriza secundă. De altfel, pivotul lui Real Madrid a avut mai multe contacte fizice cu urmări în timpul petrecut pe parchet. În aceste condiții, antrenorul Costescu a fost limitat la doar trei jucători pentru pozițiile 4-5. Este vorba despre Berceanu, Diaconescu și Popa. De asemenea, Radu Vîrna și Andrei Iliescu au absentat din cauza unor probleme medicale.

Cele două echipe se întâlnesc din nou marți (11.07), cu începere de la ora 18:30, de această dată la Arena Antonio Alexe.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.