România U18 masculin – Declarații după turneul de la Timișoara

Echipa națională de juniori (U18) masculin a României se pregătește pentru participarea la Campionatul European – Divizia B, ediția 2015, eveniment organizat în Austria. Tricolorii au încheiat un turneu de verificare la Timișoara, unde au repurtat victorii în fața Belarusului și Rusiei, pierzând cu Israel.

Rezultatele înregistrate de România U18 la Timișoara:

România vs Belarus, scor 73-63
România vs Rusia, scor 69-67
România vs Israel, scor 55-82

România face parte din Grupa C în prima fază a Campionatului European din Austria. Tricolorii se vor duela, în ordine, cu Scoția, Slovacia, Portugalia, Georgia și Suedia. Evenimentul reunește 24 de echipe naționale, primele trei clasate urmând să-și asigure promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Europei la nivel U18 masculin.

Iată ce au declarat reprezentanții echipei naționale U18 masculin după încheierea evenimentului găzduit la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Goran Vrkic, antrenor principal România U18:

„Campionatul European va fi foarte greu, pentru că vom avea meciuri în fiecare zi. Iar acest turneu a fost ca o pregătire pentru Euro. Un lucru e cert însă, în grupă nu vom întâlni echipe foarte puternice, ca cele împotriva cărora am jucat la Timișoara.”

Mihai Popa, antrenor asistent România U18:

„În Austria o să mergem motivaţi şi pregătiţi să facem un rezultat bun. Noi ne-am fixat ca obiectiv să arătăm bine la fiecare meci şi să trecem de prima grupă.”

Bogdan Nicolescu, extremă România U18:

„Am demonstrat, mai ales în faţa noastră, foarte important, pentru că am avut probleme anii trecuţi cu încrederea în noi. Am demonstrat că putem să jucăm cu oricine, am avut amicale foarte tari şi cu Serbia şi acesta cu Rusia şi nu ne-am făcut de râs, zic eu.”

De notat că reprezentativa U18 masculin nu contează în această vară pe serviciile lui Emanuel Câțe, pivotul legitimat la Real Madrid. De asemenea, absentează și Amedeo Casale, de la U Mobitelco Cluj. Ambii se confruntă cu probleme medicale.

Declarații realizate de Digi 24 Oradea și Timișoara.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.