România U18 feminin s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U18 Divizia B – ediția 2019

România a obținut calificarea între primele opt echipe ale Campionatului European U18 feminin Divizia B – ediția 2019. Formația antrenată de Nedeljko Lazic a dispus de Irlanda, scor 62-53, în ultimul joc din faza grupelor.

Tricolorele au jucat foarte bine pe parcursul primelor 30 minute de joc. România s-a desprins la 23-13 în primul sfert, menținând avantajul de zece puncte până la jumătatea confruntării. Diferența a urcat la 16 lungimi cu zece minute înainte de final, pentru ca Irlanda să se apropie în secvența decisivă. Compatrioatele noastre au reușit să mențină un avantaj prin care și-au asigurat calificarea între primele opt echipe ale competiției găzduite la Skopje.

Mara Malina Martonos a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, iar Anamaria Pop a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări, alte șapte jucătoare marcând pentru România în acest meci. În replică, Abby Flynn a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, iar Alexandra Mary Mulligan a terminat cu 14 puncte pentru naționala Irlandei.

În urma acestui rezultat, România a ajuns la 3-2 la general și a încheiat Grupa C pe locul al 2-lea. Compatrioatele noastre au fost ls egalitate cu Irlanda și Slovacia, devansându-le pe acestea datorită coșaverajului superior în urma meciurilor directe.

În sferturile de finală ale competiției din Macedonia de Nord, România se duelează cu Suedia, formație ce a câștigat Grupa D, având 5-0 la general.

1 comentarii On România U18 feminin s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U18 Divizia B – ediția 2019

  • Ma bucur ca avem din nou o generatie care are ambitia, valoarea si sansa de a intra in lupta cu echipele din 1-8. Felicitari sportivelor si colectivului tehnic!
    Le tinem pumnii in continuare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.