România a suferit primul eșec la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2018

România a suferit prima înfrângere la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2018. Tricolorii au cedat în confruntarea cu Portugalia. Rezultatul final al partidei desfășurate sâmbătă (28.07), la Skopje, a fost de 59-66.

Lusitanii au fost la conducere în permanență. Ei s-au desprins la 19-10 în primul sfert, după care au mărit ecartul la 35-24, scor consemnat la jumătatea confruntării. Repriza secundă a fost adjudecată de elevii lui Hristu Șapera. Tricolorii au câștigat sfertul 3 cu 13-12, respectiv secvența decisivă cu 22-19.

Compatrioții noștri au avut avantaje la recuperare (48-42, cu 15-12 la cele ofensive), procentajul aruncărilor libere, respectiv pase decisive (11-10). În schimb, Portugalia a fost mai precisă la aruncările din acțiune, a executat cu 20 aruncări libere mai mult și a avut mai multe intercepții (13-9), respectiv mai puține posesii pierdute (16-20). Astfel, deși a terminat cu doar 41% la linia de pedeapsă și a ratat de 20 ori de aici, naționala Portugaliei s-a impus.

Mihai Măciucă a fost din nou cel mai productiv jucător al României, similar victoriei cu Norvegia. El a totalizat 18 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții. Marcu Traian Badiu a reușit 9 puncte, 4 recuperări, Andrei Arion a bifat 8 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, iar Mihnea Tudor Brie a încheiat cu 8 puncte, 6 recuperări. Similar meciului de ieri, Matei Petre Bălteanu a absentat și e puțin probabil ca acesta să joace la turneul din Macedonia.

Programul echipei României în continuare:

vs Elvetia – 29.07.2018, ora 18:30
vs Polonia – 31.07.2018, ora 22:00
vs Belarus – 01.08.2018, ora 22:00

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.