România a suferit al 2-lea eșec la Campionatul European U20 masculin Divizia A – ediția 2018

România a fost învinsă de Israel – vicecampioana continentală în exercițiu – în ziua a 2-a la Campionatul European U20 masculin Divizia A de la Chemnitz, Germania. Rezultatul final a fost de 48-95. Partida a fost transmisă în direct pe canalul YouTube al FIBA.

Jocul nu a avut istoric, fiind controlat de israelieni pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Elocvent în acest sens este scorul pe sferturi: 11-23, 15-26, 14-23, 8-23. Din păcate, după jocul disputat în compania Greciei – deținătoarea trofeului, tricolorii nu au reușit prea multe momente în care să se ridice la nivelul oponentului.

Tricolorii au avut 28 posesii pierdute, cu 20 mai multe decât adversarul. Israel a terminat cu un procentaj de 43% la aruncările din acțiune, față de 25 al României. De asemenea, România a avut mai puține recuperări (48-53, cu 12-16 la cele ofensive). În schimb, România a avut un procentaj mai bun la linia de pedeapsă.

Ionuț Berceanu a totalizat 10 puncte, 5 recuperări, Camil Berculescu a adăugat 8 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, iar Dragoș Diculescu a încheiat cu 6 puncte, 8 recuperări pentru România. Antrenorul Mihai Silvășan a rotit toți cei 12 jucători, 11 dintre ei reușind să puncteze. În replică, Michael Mor Brisker a reușit 15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Lucas Tohătan a jucat în această partidă, după ce în ziua de deschidere a turneului din Germania a absentat, nefiind refăcut după o accidentare. El a bifat doar 11 minute de joc, sub media așteptată în condițiile în care a rămas principala opțiune la poziția 1 după ce Georges Darwiche nu a fost reținut în lot din cauza unei probleme la tendonul lui Achile.

Următorul meci al României la această competiție are loc luni (16.07) în compania echipei gazdă, Germania. Jocul demarează la ora 21:15 și poate fi urmărit în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

4 comentarii On România a suferit al 2-lea eșec la Campionatul European U20 masculin Divizia A – ediția 2018

 • În pofida scorului sever echipa noastră nu a jucat mai rău decit ieri, adversarul fiind si mai dificil.
  Berceanu a muncit mult , Berculescu și Diculescu au reușit sî ei în unele momente faze bune.
  Tohatan cit a jucat a avut o prestație superioara celorlalți fundași, vizavi de controlul mingii.

  • Da, intr adevar Tohatan a avut doar 3 TO fata de Muresan carea a avut 3 TO, iar Cirstoveanu 2 TO 😉😉😉

 • Eu m-am uitat la meci si am vazut ca, Cirstoveanu de exemplu a avut mult mai multe mingi pierdute (din dribling sau din pasa) decit ceilalti doi. Statistica nu este chiar o oglinda fidela a celor petrecute in teren.

 • Nu are rost sa rasucim cutitul in rana !
  Adevarul este ca nici cu cele mai slab cotate echipe din acest an (Anglia, Islanda sau Franta) nu avem decit sanse pur teoretice de a invinge.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.