România se impune în meciul cu Finlanda la CE U16 masculin Divizia B – ediția 2019

România a învins Finlanda, scor 83-58, în cel de-al 4-lea meci disputat la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019, de la Podgorica. A fost cea mai bună prestație a tricolorilor conduși de Branko Cuic la acest eveniment până la această oră.

Partida a demarat favorabil tricolorilor. Aceștia au marcat cu generozitate de pe semicerc, au avut grijă de minge și au terminat primul sfert cu procentaje impresionante. Antrenorul Cuic a mizat pe cvintetul de start aproape pe tot parcursul primului sfert, iar România conducea la capătul acestuia cu scorul de 28-7.

Ofensiva tricolorilor nu a fost la fel de productivă în secvența a 2-a, dar defensiva a continuat să fie eficientă. România a găsit soluții să ajungă la linia de pedeapsă, acolo unde a terminat repriza cu un raport foarte bune pentru acest nivel, 11/14 pentru 79%. De asemenea, compatrioții noștri au avut 6/12 la trei puncte și conduceau cu scorul de 43-19 la jumătatea meciului.

Repriza secundă a fost controlată de tricolori. Aceștia nu au mai găsiy ținta de pe semicerc, însă au obținut o sumedenie de vizite la linia de pedeapsă datorită acțiunilor pe pătrundere. În plus, România a avut mai multă grijă de minge și a fost mai eficientă la intercepție. De altfel, de aici au rezultat multe puncte pe contraatac și după posesie pierdută de adversar. Scandinavii au avut mai multe reușite din interiorul semicercului.

Dan Sucală a totalizat 17 puncte, 4 recuperări, Ștefan Grasu a izbutit 13 puncte, 10 recuperări Alexandru Pașca a bifat 12 puncte, Luca Năstruț a încheiat cu 11 puncte pentru România. Au fost rotiți 11 jucători, nouă dintre ei punctând pentru tricolori. Aku-Petteri Kuusinen a replicat cu 12 puncte pentru Finlanda.

În urma acestui succes, România are 3-1 la general și se înscrie în lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019.

Marți (13.08), cu începere de la ora 14:45, se va desfășura meciul dintre România și Marea Britanie. Partida se va desfășura la Bemax Arena, sală ce a găzduit 15 meciuri din Euroliga masculină în sezonul trecut.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.