România s-a calificat la FIBA 3×3 Europe Cup 2019 în întrecerea feminină

Germania, România și Spania s-au calificat la turneul final FIBA 3×3 Europe Cup în urma Qualifier-ului găzduit la Constanța, în perioada 29-30 iunie anul curent. Evenimentul a fost transmis în direct pe canalul YouTube FIBA 3×3.

Echipa națională feminină a României de baschet 3×3 a avut o prestație excelentă în compania Spaniei, într-un meci decisiv de calificare pentru compatrioatele noastre. Tricolorele au condus pe tot parcursul jocului, marcând cu generozitate de pe semicerc și luptându-se eroic pentru fiecare minge pe tot parcursul confruntării.

Întrecerea feminină a reunit nouă echipe. Acestea au fost repartizate în trei grupe de trei fiecare, jucându-se pe sistemul fiecare fiecare. Câștigătoarele grupelor s-au calificat în grupa principală. Aici s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, primele două calificându-se la turneul final.

Foto: FIBA.basketball

România, evoluând în formula Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Sonia Ursu, a obținut două victorii în grupe: 16-14 cu Portugalia, respectiv 20-15 cu Belgia. Tricolorele au avansat în grupa principală, unde au pierdut cu Germania, scor 13-14, iar apoi cu Spania, scor 21-17. România s-a clasat pe primul loc în clasamentul final la feminin, iar ibericele au ocupat locul 2, calificându-se la turneul final!

Întrecerea masculină a reunit 11 echipe. Acestea au fost repartizate în trei grupe, două de patru și una de trei. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare. Câștigătoarele celor trei grupe au avansat în grupa principală, unde s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate asigurându-și calificarea la turneul final.

Germania a repurtat două victorii în grupa principală, asupra Spaniei și Sloveniei, câștigând locul 1. În ultimul meci al competiției masculine, ibericii au învins Slovenia cu scorul de 18-17, în prelungiri. Astfel, Germania și Spania s-au calificat în competiția masculină.

Echipa României, alcătuită din Baris Aktas, Radu Paliciuc, Victor Petrache și Bogdan Sandu, s-a oprit în prima fază. Tricolorii au învins Irlanda, scor 18-13, dar apoi a pierdut cu Belgia, scor 13-21, respectiv cu Spania, tot 13-21.

FIBA 3×3 Europe Cup 2019 se va desfășura în perioada 30 august – 1 septembrie anul curent, la Debrecen, Ungaria. Țara noastră va fi reprezentată, așadar, la acest eveniment de naționala feminină.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.