România s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA 3×3 World Cup 2019 la feminin

România s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA 3×3 World Cup 2019 în proba feminină. Evenimentul are loc la Amsterdam, în Olanda.

Compatrioatele noastre, evoluând în formula Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Sonia Ursu, au disputat joi (20.06) ultimele două jocuri din faza grupelor. România a pierdut în duelul cu Spania, scor 14-21. Apoi, în ultimul joc din această fază a competiției, reprezentativa tricoloră a învins Iran, scor 21-7.

Reamintim rezultatele obținute marți (18.06):

vs Mongolia, scor 22-4
vs Cehia, scor 21-13

Așadar, cu un bilanț general de 3-1 și 78 puncte marcate, România s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa C, fiind devansate de Spania, 4-0 la general.

Astfel, tricolorele avansează în sferturile de finală. Echipele calificate din această grupă se duelează, în sistem încrucișat, cu formațiile provenite din Grupa A. Fazele eliminatorii demarează sâmbătă (22.06). Vom reveni cu amănunte referitor la programul ulterior al României la evenimentul din Olanda.

De notat că România a revenit la FIBA 3×3 World Cup după ce a absentat în precedentele două ediții în competiția feminină. Tricolorele își egalează cel mai bun rezultat din istorie, ele calificându-se în sferturile de finală în urmă cu cinci ani, la evenimentul găzduit de Rusia. De altfel, în 2014, România a fost campioană europeană în această disciplină.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.