România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B 2019

România a învins Marea Britanie, scor 80-63, în ultima zi din faza grupelor la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Partida s-a desfășurat în celebra arenă Moraca, redenumită Bemax Arena din rațiuni de marketing, în capitala Muntenegrului.

Partida a început extrem de modest pentru tricolori. Ei nu au găsit soluții în faza de atac, dar nici defensiv România nu a stat mult mai bine. Astfel, britanicii au construit un avantaj consistent din debutul jocului și conducea cu scorul de 18-4 la prima pauză.

Diferența maximă a urcat la 17 puncte în primul minut al secvenței a 2-a. România a reacționat cu un parțial de 10-0 și a continuat să se apropie pe tabela de marcaj, reducând deficitul la un punct puncte cu două minute înainte de pauză. Robert Licurici a înscris pe pătrundere în penultimul minut al reprizei pentru a aduce România în avantaj pe tabela de marcaj. De altfel repriza s-a încheiat cu scorul de 32-31.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului, cu o prestație ofensivă solidă din partea elevilor lui Branko Cuic. Aceștia s-au menținut în avantaj, desprinzându-se la 54-48, cu zece minute înainte de final.

Sfertul 4 a consemnat desprinderea decisivă a României. Compatrioții noștri s-au desprins la peste 20 puncte, grație unui parțial de 22-7 cu care a început această perioadă de joc. Finalul partidei a fost tensionat, jucătorii români fiind sancționați cu mai multe greșeli antisportive. Situația pe tabela de marcaj a fost controlată de elevii lui Cuic.

Alexandru Pașca a totalizat 21 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, Ștefan Grasu a adăugat 16 puncte, 16 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, 2 capace, Robin Mandisodza a bifat 12 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, iar Robert Licurici a izbutit 10 puncte, 6 intercepții pentru România. Alți patru jucători au punctat pentru tricolori.

Aceasta a fost a 3-a victorie consecutivă pentru tricolori. Cu un bilanț general de 4-1 la general, România se va clasa pe locul al 2-lea în Grupa D. Astfel, compatrioții noștri se califică în sferturile de finală, acolo unde se vor duela cu câștigătoarea Grupei C, Muntenegru sau Danemarca.

1 comentarii On România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B 2019

  • Multe felicitari jucatorilor si antrenorilor!
    In ultimii ani nationalele de juniori ale Angliei sunt chiar greu de batut, asa ca este un rezultat deosebit.
    Bafta in continuare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.