România a ratat promovarea în Divizia A la U20 feminin

România a pierdut meciul cu Lituania contând pentru finala mică a Campionatului European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, de la Oradea. Rezultatul final al penultimului meci din cadrul acestui eveniment a fost de 48-53. În aceste condiții tricolorele au irosit ultima șansă de a promova în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie de vârstă.

Partida a demarat favorabil balticelor. Acestea s-au instalat la conducere, menținându-se în avantaj pe tot parcursul pimei reprize. Secvența inaugurală a consemnat un nou joc modest în faza de atac pentru România, echipă ce a reușit să înscrie doar opt puncte. În replică, Lituania a înscris 14.

Secvența a 2-a a fost ceva mai bună pentru compatrioatele noastre. Aici trebuie notat faptul că Alina Podar a comis trei greșeli personale și că România a fost în penalizare mare parte din această secvență. Totodată, în faza de atac s-au consemnat multe acțiuni jucate la limita celor 24 secunde de tricolore. România a avut două șanse să egaleze său să preia conducerea, dar nu a fructificat niciuna. Astfel, scorul la jumătatea confruntării a fost de 27-22 în favoarea Lituaniei.

Repriza secundă a început în nota favorabilă ex-sovieticelor. Acestea au reușit să mențină un avantaj de 2-3 posesii aproape în permanență. Jocul României a fost lipsit de curaj, extrem de static și fără creativitate în faza de atac. În aceste condiții ofensiva compatrioatelor noastre a rămas datoare inclusiv în secvența decisivă. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 40-34.

Lucrurile nu s-au schimbat nici în secvența decisivă. Tricolorele au avut mari probleme la aruncările de pe semicerc, însă lipsa de inițiativă și de inspirație la creație și-au pus amprenta asupra jocului. În aceste condiții România a avut o singură șansă de a egala sau prelua conducerea, acțiune încheiată cu o aruncare de trei puncte scurtă. Balticele au gestionat situația de pe tabela de marcaj impunându-se cu scorul de 53-48.

Alina Podar a reușit 11 puncte, Irina Părău a adăugat 9 puncte, 5 recuperări, Maria Ferariu a încheiat cu 7 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții, Ecaterina Armanu a bifat 7 puncte, iar Nicoleta Ghiță a terminat cu 7 puncte, 4 recuperări, 2 capace pentru România. În replică, Gabija Meskonyte a totalizat 15 puncte, 4 recuperări, iar Rasa Knyzaite a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru Lituania.

România suferă al 3-lea eșec consecutiv și irosește ultima șansă de a promova în Divizia A. Tricolorele s-au clasat pe locul al 4-lea în ierarhia finală a competiției. Lituania este cea de-a 3-a echipă care își asigură dreptul de participare în Divizia A – ediția 2019, după ce Belarus și Cehia au reușit acest lucru o zi mai devreme.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.