România a ratat calificarea între primele opt echipe la CE U18 feminin Divizia B 2018

România a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European U18 feminin Divizia B – ediția 2018. Tricolorele au suferit cea de-a 2-a înfrângere consecutivă la competiția găzduită în Austria, fiind depășite de Portugalia într-un duel direct pentru ocuparea locului 2 la capătul Grupei A în faza preliminară. Rezultatul final a fost de 54-57.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, însă formația condusă de pe margine de Cătălin Tănase, Larisa Toma și Alexandru Radu s-a aflat în avantaj la prima pauză, scor 20-16. Avantajul României a crescut în actul al 2-lea, tabela de marcaj indicând 33-26 după 20 minute de joc.

Ofensiva compatrioatelor noastre a produs doar 21 puncte în ultimele 20 minute de joc. Formația lusitană s-a apropiat la un punct, scor 42-41 după 30 minute de joc. Echipele s-au succedat la conducere în secvența decisivă, însă Portugalia a terminat mai bine grație unui parțial de 6-1 în ultimele trei minute de joc efectiv.

Carla Popescu a totalizat 22 puncte, 3 intercepții, Irina Părău a adăugat 12 puncte, 8 recuperări, iar Stefania Patricia Cătinean a încheiat cu 10 puncte. Sara Guerreiro a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, iar Ana Jesus a încheiat cu 13 puncte, 13 recuperări pentru formația învingătoare.

Din păcate sportivele care au participat la CE U20 feminin Divizia B de la Oradea încep să resimtă tot mai mult programul aglomerat de meciuri, respectiv faptul că sunt de foarte mult timp în cantonament (întâi cu lotul U20, apoi cu cel U18). Rotația României în acest meci, al 5-lea la U18, a numărat zece jucătoare, însă trei dintre acestea au bifat peste 30 minute în teren, una (Părău) jucând întreaga partidă.

România termină grupa pe locul al 3-lea, cu un bilanț general de 3-2. Compatrioatele noastre au fost depășite în clasament de echipele cu care a pierdut în duel direct, Finlanda și Portugalia. Parcursul României la turneul din Austria continuă în cadrul turneului destinat locurilor 9-16.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.