România a pierdut primul meci în precalificările FIBA EuroBasket 2021

România a pierdut meciul cu Macedonia, primul susținut în precalificările FIBA EuroBasket 2021. Meciul s-a desfășurat duminică (16.09), la Skopje, încheindu-se cu scorul de 90-76.

Primul act a fost echilibrat, consemând mai multe schimbări la conducere. Gazdele au terminat secvența inaugurală în avantaj minim, scor 20-19. Au urmat două secvențe în care macedonenii au fost net superiori. Aceștia au marcat 23 și 24 puncte, iar tricolorii au replicat cu 16 și 17, astfel încât diferența la intrarea în ultimul act era de 15 puncte.

Compatrioții noștri au încercat să revină, dar nu au izbutit să se apropie amenințător pe tabela de marcaj. Macedonia a înscris ultimele puncte și s-a impus cu scorul de 90-76. România a câștigat sfertul al 4-lea la limită, dar nu a avut posibilitatea să pună în dificultate formația ex-iugoslavă.

Giordan Watson a reușit 17 puncte, 4 pase decisive, Bobe Nicolescu a adăugat 16 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții, fiind descalificat pentru cinci greșeli personale, iar Emi Cățe a terminat cu 15 puncte și 8 recuperări. Au mai contribuit Iulian Orbeanu, autor a 9 puncte, respectiv Mirel Dragoste, cu 8 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Alex Olah a reușit 5 puncte, 4 recuperări, Radu Paliciuc a încheiat cu 4 puncte, iar Nandor Kuti a izbutit 2 puncte, 4 pase decisive pentru România.

În replică, Vojdan Stojanovski a totalizat 21 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive, Bojan Trajkovski a terminat cu 21 puncte, 5 recuperări, Richard Hendrix a bifat 14 puncte, 7 recuperări, iar Aco Kostoski a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru Macedonia.

România are 0-1 la general. În schimb, Macedonia are 2-0 și este lider al grupei după prima fereastră. Din grupă mai face parte Kosovo (0-1). Următorul meci are loc pe 29 noiembrie, atunci când România se duelează cu Kosovo, pe teren propriu.

Foto: FIBA.basketball

1 comentarii On România a pierdut primul meci în precalificările FIBA EuroBasket 2021

  • Absentele jucatorilor cu experienta de pe pozitia 4 si bineinteles si a lui Mandache au atirnat greu. In toate celelalte partide din precalificari echipele cistigatoare au facut-o la citeva puncte (maxim 4 ) ceea ce ne face sa vedem drumul lung pe care il mai avem de parcurs.
    Cei trei tineri consacrati (Cate, Bobe si Kuti) si Mirel au reusit momente bune de joc. Avem inca mare nevoie ca si alti jucatori sa se ridice.
    Continui sa sper ca regula U23 va avea un efect pozitiv palpabil.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.