România a pierdut meciul cu Cehia la EuroBasket 2017

România a rezistat o repriză în compania Cehiei la primul meci susținut în cadrul EuroBasket 2017. Echipa națională de baschet masculin a revenit la turneul final după o absență de 30 ani, fiind învinsă la Sala Polivalentă Cluj-Napoca cu scorul de 68-83. Partida a fost transmisă în direct la TVR 2.

Marcel Țenter a deschis jocul cu Nandor Kuti la poziția 1, în duel cu Tomas Satoransky. De asemenea, Radu Paliciuc a fost titularizat la poziția 3, iar Cătălin Baciu a fost preferat la poziția 5. Andrei Mandache și Vlad Moldoveanu au completat cvintetul de start.

Cele două echipe s-au sucedat de mai multe ori la conducere, după care Cehia a realizat un parțial de 8-2 cu care s-a desprins la șase lungimi. Paliciuc și Moldoveanu au replicat cu câte două coșuri de trei puncte fiecare, iar România a venit la conducere. Scorul la prima pauză cu scroul de 22-21.

Martin Peterka a schimbat situația la conducere cu o reușită de trei puncte prin care l-a forțat pe Marcel Țenter să-și folosească cel de-al 2-lea timp de odihnă. Cele două formații s-au succedat la conducere de mai multe ori pe parcursul acestei perioade de joc, însă cehii au marcat ultimele puncte ale reprizei pentru a intra în avantaj la vestiare, scor 38-40.

Cehii au marcat primele zece puncte ale sfertului al 3-lea, Marcel Țenter cerând un timp de odihnă după mai puțin de două minute de joc efectiv. România nu și-a revenit nici după reluare, astfel înregistrându-se mai bine de cinci minute fără ca tabela de marcaj să se schimbe în dreptul tricolorilor. Seria negativă a fost oprită printr-o liberă transformată de Moldoveanu în contul unul fault tehnic dictat împotriva lui Satoransky. Ulterior Mandache a marcat primul coș din acțiune al României, care era condusă cu scorul de 47-62 la intrarea în secvența decisivă.

Secvența decisivă nu a adus schimbarea pe tabela de marcaj. Tricolorii nu au reușit să se apropie la mai puțin de zece lungimi în niciun moment până la finalul încleștării.

Vlad Moldoveanu a totalizat 24 puncte, 8 recuperări, Radu Paliciuc a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, alți nouă jucători marcând pentru România în această partidă. În replică, Vojtech Hruban a avut 25 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, iar Tomas Satoransky a terminat cu 20 puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive pentru Cehia.

Reamintim că Cehia a ocupat locul 7 la precedenta ediție a EuroBasket. La ediția din acest an cehii sunt lipsiți de Jan Vesely, Ondrej Balvin și Blake Schilb.

Următorul meci al României se joacă sâmbătă (02.09), ora 20.30, în compania Croației.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.