România pierde cu Bulgaria în primul meci la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2019

România a pierdut primul meci disputat la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2019. Tricolorii, conduși de Dan Fleșeriu, au fost învinși de Bulgaria, scor 58-67. Partida a fost transmisă în direct pe canalul YouTube al FIBA.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, consemnându-se cinci situații de egalitate și patru schimbări la conducere în primele zece minute de joc, Bulgaria conducea cu scorul de 20-19 la prima pauză. Ofensiva României a fost modestă în actul al 2-lea, acest lucru permițându-le bulgarilor să se desprindă la 35-30, după 20 minute de joc.

România a fost mai precisă de pe semicerc și a reușit să se apropie amenințător pe tabela de marcaj, scor 45-47, însă adversarul a reacționat și s-a menținut la conducere cu un parțial de 7-0. Lucas Tohătan a înscris un coș de trei puncte pe sirena ce a anunțat încheierea secvenței a 3-a pentru a duce scorul la 48-54.

Tricolorii au continuat să alerge după adversar. Ei s-au menținut la 2-3 posesii în urmă, dar nu au reușit mai mult. Erorile defensive, lipsa blocajului defensiv și faptul că nu a reușit să ajungă la linia de pedeapsă au contat foarte mult în soarta partidei. O acțiune pick and roll între Fometescu și Petrescu a strâns la 58-62 cu exact două minute înainte de finalul partidei. România nu a avut în faza de atac pe final, iar bulgarii au ajuns la linia de pedeapsă pentru a se desprinde decisiv în ultimul minut.

Raportul recuperărilor a fost de 55-33 (cu 20-4 la cele ofensive) în favoarea Bulgariei. Statistica a consemnat un raport de 27-5 la aruncările libere executate. În aceste condiții nu a mai contat faptul că România a avut procentaj superior la aruncările din acțiune, a avut mai multe pase decisive și mai puține posesii pierdute.

Lucas Tohătan a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, Edward Petrescu a bifat 9 puncte, 7 recuperări, Tudor Fometescu a totalizat 8 puncte, 4 recuperări, iar Sabin Cîrstoveanu a terminat cu 7 puncte. Alți cinci jucători au marcat pentru România în acest meci. Antrenorul Fleșeriu a rotit 11 jucători în această partidă. În replică, Tsvetomir Chernokojev a totalizat 18 puncte, 9 recuperări pentru naționala Bulgariei.

Următorul meci al României are loc sâmbătă (13.07), ora 18:00, în compania Cehiei.

1 comentarii On România pierde cu Bulgaria în primul meci la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2019

  • Din păcate problema principală la această generație este valoarea scăzută la pozițiile 4 și 5, raportul recuperărilor spune tot. Să vedem și meciurile viitoare, dar nu ne va fi ușor de loc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.