România ocupă locul 61 în FIBA World Ranking după meciurile de la finele lunii noiembrie și începutul lui decembrie 2018

România a retrogradat două poziții în Ranking-ul FIBA la baschet masculin. În ierarhia actualizată la începutul lunii decembrie, după jocurile din calificările FIBA Basketball World Cup 2019, respectiv precalificările FIBA EuroBasket 2021, „Vulturii” se situează pe locul 61.

Reprezentativa României a învins Kosovo, scor 88-83, într-un meci contând pentru Grupa B din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. În pofida acestui succes, România a retrogradat două poziții în clasamentul FIBA World. Tricolorii au fost devansați de Camerun și Maroc, ambele angrenate în calificările pentru următoarea ediție a Campionatului Mondial, acolo unde victoriile se punctează altfel decât în competiția în care este implicată România.

Tricolorii se situează pe locul al 32-lea în zona Europa. Tricolorii au un total de 153.3 puncte în Ranking-ul FIBA World.

Primele șapte poziții ale FIBA Ranking Men au rămas neschimbate, similar locului 10. În TOP 10 s-a consemnat o rocadă la locurile 8-9. Iată cum se prezintă clasamentul la vârf:

1. SUA
2. Spania
3. Franța
4. Serbia
5. Argentina
6. Lituania
7. Slovenia
8. Grecia (+1)
9. Croația (-1)
10. Australia

Macedonia, liderul grupei din care face parte România, se situează pe locul al 40-lea, fără a-și modifica poziția în raport cu Ranking-ul precedent. Ex-iugoslavii se situează pe locul 10 în zona Europa.

Kosovo se situează pe locul 91. Această echipă a retrogradat nouă poziții după eșecurile din România și Macedonia. Gruparea amintită se situează pe locul 41 în Europa.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.