România obține a 2-a victorie la CE U18 masculin Divizia B – ediția 2018

România a învins Elveția, scor 82-76, în ziua a 3-a a Campionatului European U18 masculin Divizia B – ediția 2018, de la Skopje. Partida a avut multiple răsturnări de situație și a cuprins un parțial de 19-7 în ultimele minute, prin care elevii lui Hristu Șapera a obținut cea de-a 2-a victorie în capitala Macedoniei.

Meciul a demarat cu un parțial de 7-0 în favoarea Elveției. În aceste condiții, tricolorii au alergat după rezultat pe tot parcursul primei secvențe. Scorul după zece minute de joc a fost de 20-16.

Diferența a crescut la nouă puncte, scor 30-21, în minutul 14 al întâlnirii. Tricolorii au reacționat cu un parțial de 10-0 la capătul căruia au trecut pentru prima dată la conducere, scor 31-30, în minutul 16. Repriza s-a terminat cu un nou parțial, de 7-2 pentru România, cu care tabela de marcaj a ajuns la 42-37 în favoarea elevilor lui Hristu Șapera.

Repriza secundă a demarat favorabil compatrioților noștri. Ei s-au menținut la conducere, mărindu-și ecartul, scor 52-44, în minutul 24. România a avut grijă de minge, făcând o treabă excelentă din acest punct de vedere, însă a fost dominată categoric la recuperare. Astfel, Elveția a echilibrat jocul și s-a apropiat grație unui parțial de 6-0. Actul al 3-lea s-a terminat cu un avantaj minim pentru tricolori, scor 60-59.

Secvența decisivă a demarat cu un parțial de 10-3 în favoarea reprezentanților Tării Cantoanelor. România nu a renunțat reușind un parțial de 9-0 cu care a revenit în avantaj, scor 72-69. Elvețienii au marcat de două ori consecutiv pentru a reveni în avantaj, după care Măciucă a egalat la 74 și a transformat două libere pentru a-i aduce pe tricolori la conducere la intrarea în ultimul minut. El a înscris încă o liberă, după care Radu Voinescu a recuperat ofensiv, iar România a obținut a 2-a victorie la turneul de la Skopje.

România a învins în pofida unui deficit major la recuperare (35-52), însă a beneficiat de avantaj la intercepție (15-6) și posesii pierdute (10-24). Tricolorii au avut procentaje inferioare la aruncările din acțiune, însă au bifat un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă (37-18).

Mihai Măciucă a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții, George Alexandru Vlad a reușit 16 puncte, Marcu Traian Badiu a terminat cu 15 puncte, iar Mihnea Tudor Brie a încheiat cu 11 puncte pentru România. Similar primelor două meciuri, România a jucat în 11 oameni, lipsind același Matei Petre Bălteanu. În replică, Nicolas Max Hullinger a avut 28 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive.

Înaintea zilei de pauză, România are două victorii și o înfrângere. Tricolorii sunt la egalitate cu Portugalia, pe locurile 2-3 în Grupa A. Lider este Belarus (3-0). În schimb, Polonia și Norvegia au 1-2 la general, iar Elveția rămâne fără victorie în urma meciului cu compatrioții noștri.

Luni (30.07) este zi de pauză la Skopje. Programul echipei României în continuare:

vs Polonia – 31.07.2018, ora 22:00
vs Belarus – 01.08.2018, ora 22:00

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.