România obține cea de-a 2-a victorie la Campionatul European U16 masculin Divizia B

România a înregistrat cel de-al 2-lea succes la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018. Formația antrenată de Florin Nini a învins Marea Britanie, scor 92-70, într-un meci desfășurat vineri (10.08), la Sarajevo.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Britanicii s-au instalat la conducere, dar tricolorii au reacționat rapid și au trecut în avantaj, pentru ca la finalul primului act cele două formații să fie la egalitate, scor 18-18. Treptat, compatrioții noștri s-au desprins pe tabela de marcaj. Ei au înscris 51 puncte cumulat în secvențele 2 și 3, reușind să câștige aceste perioade, precum și pe cea decisivă, în care au înscris 23 puncte.

Cu un procentaj de 50% la aruncările din acțiune, incluzând șapte reușite de pe semicerc, împreună cu 21 pase decisive și doar 13 posesii pierdute, formația României a avut o zi de excepție pe faza ofensivă. De altfel, jocul productiv se poate observa din cele 92 puncte înscrise de România în această confruntare.

Mihai Cârcoană a totalizat 17 puncte, 8 recuperări, Luca Domocoș a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, Ștefan Grasu a terminat cu 13 puncte, George Cotoară a bifat 11 puncte, 6 recuperări, iar Tudor Todea a totalizat 10 puncte, 5 pase decisive pentru România. Matthew Marsh a replicat cu 15 puncte, 10 recuperări, iar Cameron Hildreth a adăugat 14 puncte, 5 recuperări pentru Marea Britanie.

România are 2-0 la general și se înscrie situează la egalitate în fruntea clasamentului cu Portugalia. Cele două se duelează direct în cursul zilei de sâmbătă (11.08), înaintea zilei de pauză.

Foto: FIBA.basketball

1 comentarii On România obține cea de-a 2-a victorie la Campionatul European U16 masculin Divizia B

  • Nu prea mai îmi arde de baschet în seara asta, dar totuși…
    Dacă după meciul de ieri mai credea cineva că a fost un accident, astăzi ar fi trebuit să se lămurească. Foarte solidă și matură evoluția echipei, au controlat din nou meciul în totalitate, excelent jocul pivoților in ambele faze.
    Nu știu ce performanță vom obține la turneul asta, dar sunt absolut convins că din generația asta în 4 5 ani vom vedea mulți jucători în prima ligă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.