România învinge Macedonia la 12 puncte

România a învins Macedonia, scor 65-53, într-un meci desfășurat joi (21.02), la Ploiești. Partida contează pentru faza a 2-a din precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport 3.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Cele două formații s-au succedat de 12 ori la conducere în primele 15 minute de joc efectiv. Tricolorii au preluat inițiativa prin coșul lui Iulian Orbeanu, din serviciul lui Emi Cățe, scor 25-24. De altfel, repriza s-a terminat cu un parțial de 11-5 în favoarea elevilor lui Tudor Costescu.

România a dominat lupta la recuperare în primele 20 minute de joc. Vulturii au cules 26 recuperări aproape dublu decât adversarul, incluzând 11-3 la cele ofensive. Oaspeții au avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune însă macedonenii au înscris doar două coșuri de trei puncte. Emi Cățe a fost aproape de double-doubl în prima jumătate, având 9 puncte și 9 recuperări în 16 minute pe parchet. Scorul la pauză a fost de 34-29 în favoarea gazdelor.

Mirel Dragoste a înscris de două ori de pe semicerc în debutul reprizei secunde pentru a desprinde România la nouă puncte în minutul 22. Oaspeții au reacționat prin intermediul fraților Stojanovski. Ofensiva tricolorilor a avut mari probleme după startul promițător de sfert al 3-lea, însă nici oaspeții nu au fost mult mai inspirați. Radu Vîrnă a oprit o perioadă de aproape șase minute în care România nu a înscris cu o reușită de pe semicerc. Sfertul 3 s-a terminat cu Tohătan și Gheorghe împreună pe parchet. Scorul la intrarea în secvența decisivă a fost de 46-39 pentru România.

Tricolorii au început secvența a 4-a cu același tandem de fundași în teren, iar cu Vîrnă la poziția 3. Olah a înscris primele puncte ale României în această perioadă de joc, fiind primele pentru pivotul bănățean în acest meci. Macedonia a fost sancționată cu greșeală antisportivă în minutul al 2-lea din acest act, Gheorghe marcând primele sale puncte de la linia de pedeapsă. Avantajul gazdelor a crescut la 13 lungimi, un nou maxim, în ultimul minut de joc. Watson a ratat de pe semicerc, irosind șansa desprinderii la peste pragul de 14 puncte, cu cât România a pierdut în tur. Richard Hendrix a înscris o liberă, iar la ultima acțiune tricolorii nu au apucat să arunce la coș.

Emanuel Cățe a totalizat 12 puncte, 13 recuperări, Rolland Torok a bifat 12 puncte, 10 recuperări, Mirel Dragoste a contabilizat 11 puncte, alți cinci jucători marcând pentru România. În replică, Damjan Stojanovski a reușit 13 puncte, iar Vojdan Stojanovski a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări.

România are 2-1 la general și va termina grupa pe locul al 2-lea, indiferent ce se întâmplă în ultima etapă. Macedonia a câștigat grupa cu 3-1 la general, învingând în tur cu 90-76. Tricolorii vor juca în faza a 3-a a precalificărilor, în luna august anul curent. Macedonenii avansează în calificările FIBA EuroBasket 2021.

Foto: Alina Cojocaru / FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.