România învinge Israel și promovează în Divizia A la U16 feminin!

România s-a calificat în finala Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Tricolorele au depășit Israel, reușind să-și asigure promovarea în Divizia A la această categorie de vârstă. Rezultatul final al partidei desfășurare la Arena Antonio Alexe, din Oradea, a fost de 63-52.

Partida a demarat în nota de dominare a Israelului, care a înscris primele nouă puncte ale partidei. Cătălin Tănase a cerut primul timp de odihnă, iar după reluare jocul s-a schimbat. Tricolorele au început cursa de recuperare și s-au apropiat pe tabela de marcaj la o singură posesie după zece minute de joc, scor 14-17.

romania u16

România a continuat să se apere eficient din punct de vedere colectiv, apărarea zonă reușind să pună în dificultate jocul de construcție al adversarelor. Tricolorele au preluat conducerea și au izbutit să se desprindă la șase lungimi, scor 33-27, după 20 minute de joc efectiv. De notat că la jumătatea confruntării România avea 50% la aruncările de trei puncte. În plus, România a avut un avantaj important la capitolul posesii pierdute (7-13) la jumătatea confruntării.

Reprezentativa României s-a desprins la șapte puncte, însă Israelul a replicat cu un parțial de 8-0 prin care a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Ferariu și Ghiță se evidențiază în ofensiva României, prima la controlul mingii, a 2-a la finalizare. Compatrioatele noastre au revenit în avanta, încheind secvența a 3-a la conducere, scor 43-40.

Diferența s-a dublat în primele trei minute ale secvenței decisive, după care Sarah Dumitrescu transformă o pereche de libere pentru a duce România la plus opt puncte, cel mai mare avantaj consemnat în primele 34 minute de joc. Nikolett Orban finalizează o acțiune de pivot, însă Israel răspunde cu două coșuri de trei puncte prin care se apropie la două posesii în minutul 37. Maria Ferariu controlează finalul jocului așa cum a făcut-o pe tot parcursul acestui turneu, compatrioatele noastre reușind să se mențină în vantaj, în pofida tirului de la distanță al adversarului.

Maria Ferariu a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, 5 intercepții, 4 pase decisive, Nikolett Orban a adăugat 11 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, Alexandra Ghiță a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări, iar Irina Pârău a terminat cu 10 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru România.

În finala programată a se desfășura duminică (14.08), ora 19:30, tot la Oradea, România se va duela cu Olanda sau Polonia.

Foto: Cătălin Soare / www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On România învinge Israel și promovează în Divizia A la U16 feminin!

  • Bravo fetelor.rezultat mare

  • Felicitari fetelor si antrenorilor ! Cam asta asteptam de la echipele noastre de juniori.
    Multumim inca o data

  • Bravo! Departe de a fi fan C. Tănase, are ceva carențe de caracter, da’ se vede că a muncit, nu a făcut echipă pe scheletul celei de club gen Carmin Popa la U18F. E cel mai important rezultat al loturilor nationale de baschet juvenil.

  • Felicitari!Sunteti minunate,multă bafta in finala!

  • Este pentru prima data in istoria baschetului feminin de junioare U 16 ca Romania promoveaza in Divizia A.Avand 7 jucatoare care au jucat si anul trecut la U 16 din Macedonia,echipa noastra a dat dovada de maturitate si determinare in joc.Sunt mandru ca sunt suporterul acestei generatii atat de talentate si muncitoare:ROMANIA 2000.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.