România învinge Bulgaria la Campionatul European U20 feminin – Divizia B

Reprezentativa de tineret (U20) feminin a României a obținut cea de-a -a victorie consecutivă la Campionatul European – Divizia B, de la Podgorica. Echipa antrenată de către Dan Calancea a depășit Bulgaria cu scorul de 61-56.

Tricolorele au deschis jocul modest, văzându-se conduse cu zece lungimi la capătul primei secvențe. A urmat o cursă de urmărire pe parcursul următoarelor 20 minute. România a câștigat actul al 2-lea, dar era condusă cu scorul de 37-30 la jumătatea partidei. În sfertul al 3-lea, compatrioatele noastre au anulat întreg deficitul și scorul era de 47-47 cu zece minute înainte de final. Apărarea României a fost eficientă în secvența decisivă și astfel s-a consemnat desprinderea.

Ana Ferariu a avut 15 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, Paula Lenart a adăugat 11 puncte și 13 recuperări (6 ofensive), Ioana Ghizilă și Sica Cuzic având câte 9 puncte și 4 recuperări. România a avut șapte marcatoare, impunându-se în condițiile în care nu a mai putut miza pe serviciile Mihaelei Maxim, accidentată la genunchi în meciul cu Belarus.

România are 2-0 la general și este virtual calificată pentru grupa valorică 1-8. Luni (11.07), compatrioatele noastre întâlnesc Croația, o altă echipă neînvinsă. Miza este ocuparea primului loc în Grupa B, dar mai important, un succes ar oferi o situație favorabilă tricolorelor pentru calificarea în primele patru.

Foto: Federatia Romana de Baschet (facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.