România întâlnește Slovacia, la Bratislava, cu calificarea pe masă

Echipa națională de baschet masculin a României a plecat la Bratislava, acolo unde are programat meciul decisiv pentru avansarea în calificările FIBA EuroBasket 2021. Tricolorii se duelează cu Slovacia în cursul zilei de miercuri (21.08), ora 19:00. Partida este transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

România a obținut trei victorii din tot atâtea partide în faza a 3-a din precalificări și are o serie activă de șase victorii în meciurile oficiale. Așadar, moralul este excelent, dublat de un nivel foarte bun în ceea ce privește atmosfera în casrul echipei.

Slovacia a avut la dispoziție o săptămână să pregătească acest meci, similar confruntării directe din urmă cu zece zile, desfășurată la Ploiești. România a învins atunci cu scorul de 85-68. Ecartul consemnat în partida tur este etalonul înaintea partidei de la Bratislava.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Tricolorii își doresc fără îndoială să avanseze mai departe, iar acest lucru este posibil cu o victorie. Aceasta ar trebui să fie abordarea pentru partida din Slovacia. Totuși, România se poate califica și cu o înfrângere la cel mult 17 puncte diferență (ecartul înregistrat în confruntarea directă din tur).

Situația în clasament se prezintă în felul următor:

  1. România – 3/0 (+58 la general, +17 față de Slovacia)
  2. Sovacia – 2/1 (-6 la general, -17 față de România
  3. Cipru – 0/4

Potrivit frbaschet.ro, lotul României este neschimbat față de ultimul meci, cel din 17 august, disputat în compania Ciprului, încheiat cu scorul de 89-63. Este vorba despre:

Fundași – Giordan WATSON, Lucas TOHATAN, Radu VIRNA, Mirel DRAGOSTE, Tudor GHEORGHE
Extreme – Radu PALICIUC, Bogdan NICOLESCU
Pivoți – Iulian ORBEANU, Bogdan POPA, Alexandru OLAH, Emanuel CATE, Bogdan TIBIRNA

Staff-ul tehnic este alcătuit din Tudor COSTESCU (antrenor principal), Nenad MARKOVIC (antrenor secund), Liviu DUMITRU (antrenor – pregatire fizica), Adrian RESTEMAN (kinetoterapeut), Csaba MOTT (maseur), Marius TOMA (team manager), Constantin IOAN (antrenor coordonator FRB).

Slovacia este antrenată de Zan Tabak, cel care a avut o carieră de excepție ca jucător (triplu câștigător al Euroligii) și care îl cunoaște foarte bine pe Emanuel Cățe din partioada în care Tabak este antrenor la Real Madrid, iar compatriotul nostru evolua la grupele de juniori ale grupării iberice.

În lotul slovac se evidențiază pivotul Vladimir Brodziansky – cel mai bun marcator al Slovaciei în partida tur, jucător legitimat în Liga ACB, uriașul Michael Fusek – înalt de 2.22 metri și autor a 15 puncte cu procentaj 100% la aruncări, naturalizatul Andre Jones – noul jucător al lui Szolnok Olaj KK și sportiv ce a ajutat Roma să promoveze în prima ligă a Italiei, respectiv talentatul Mario Ihring – fost jucător în prima ligă a Italiei și Poloniei, ultima dată în primul eșalon al Croației. Jaroslav Musil, Richard Korner și Dalibor Hlivak sunt alți componenți de bază ai echipei naționale a Slovaciei.

Dacă învinge sau pierde la cel mult 17 puncte, România va avansa în calificările FIBA EuroBasket 2021. Aici ar urma să evolueze în Grupa A, alături de Spania, Israel și Polonia. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, între februarie 2020 și februarie 2021, primele trei clasate urmând să se califice la turneul final.

Meciul de la Bratislava poate fi urmărit în transmisiune directă în link-ul alăturat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.