România întâlnește Danemarca în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019

România se duelează cu Danemarca în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019, la Podgorica. Scandinavii au câștigat Grupa C după ce în ultimul meci au învins formația gazdă, scor 71-62.

Tricolorii au avut patru victorii și o înfrângere, fiind devansați de Belgia în Grupa D. Compatrioții noștri au depășit Finlanda, Marea Britanie, Slovacia și Austria.

Este cea de-a 2-a calificare consecutivă în sferturile de finală ale CE U16 masculin Divizia B pentru România. În urmă cu un an, sub comanda lui Florin Nini, generația 2002/03 a avut 4-1 în faza grupelor și a încheiat competiția pe locul al 8-lea.

România a terminat faza grupelor cu 142 vizite lalinia de pedeapsă, adică o medie de 28.4 aruncări libere executate (locul 2 în întreaga competiție). Tricolorii au 93 astfel de aruncări transformate, situându-se pe primul loc între cele 24 echipe participante.

Dan Sucală ocupă locul al 5-lea în ierarhia marcatorilor la încheierea fazei grupelor. El are o medie de 17.2 puncte pe partidă.

Ștefan Grasu are 11.2 recuperări pe partidă, locul 2 în întreaga competiție.

Tricolorii se vor confrunta cu Noah Sorensen, unul dintre cei mai de perspectivă jucători la turneul din Muntenegru. Fundaș, înalt de 1.94 metri, acesta are medii de 18 puncte, 7.2 pase decisive, 5.6 recuperări și 3.0 intercepții pentru 22.6 la eficiență.

Un alt jucător foarte important, considerat cel mai mare talent al Danemarcei, este Gustav Knudsen. Acesta este listat la doi metri, chiar dacă în realitate se pare că este mai scund. Knudsen are medii de 16.2 puncte, 9.4 recuperări și 2.2 pase decisive. El este fundaș și formează un tandem redutabil cu Sorensen.

România și Danemarca se duelează joi (15.08), ora 17:00, la Bemax Arena din Podgorica. Meciul poate fi urmărit în transmisiune directă în link-ul alăturat.

Celelalte confruntări din sferturile de finală:

Olanda vs Bulgaria – ora 14:45
Polonia vs Cehia – ora 19:15
Belgia vs Muntenegru – ora 21:30

România și Danemarca se împerechează cu Olanda și Bulgaria. Învingătoarele din sferturi continuă lupta pentru promovarea în Divizia A, iar învinsele se întâlnesc în turneul locurilor 5-8.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.