România a început Campionatul European U16 feminin Divizia B – ediția 2018 cu un succes

România a debutat cu dreptul la Campionatul European U16 feminin Divizia B – ediția 2018, de la Podgorica (Muntenegru). Elevele lui Miroslav Popov au depășit Elveția, scor 58-49.

Partida a fost controlată de compatrioatele noastre. Acestea s-au desprins la 15-8 în primul sfert, pentru ca la jumătatea confruntării tabela de marcaj să indice scorul de 23-12. Repriza secundă a fost mai echilibrată, însă la discreția României. Tabela de marcaj indica scorul de 40-28 cu zece minute înainte de final. Elveția a câștigat secvența decisivă, dar tricolorele au obținut victoria.

Eva Petrof a totalizat 10 puncte, 6 recuperări, Alexandra Mangra a adăugat 10 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții, Cătălina Ion a izbutit 9 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, 2 capace, Rebecca Lipovan a încheiat cu 9 puncte, iar Anamaria Pop a terminat cu 8 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive pentru formația învingătoare. Au fost rotite zece jucătoare.

Emma Chardon a replicat cu 25 puncte, 14 recuperări, 4 intercepții pentru un coeficient de 30 la eficiență.

România are 1-0 la general. Tricolorele evoluează în Grupa C a competiției ce reunește 25 de echipe naționale. Următorul oponent este Irlanda. Meciul are loc vineri (17.08).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.