România a fost învinsă de Suedia la Campionatul European U20 masculin Divizia A 2018

România a retrogradat din primul eșalon baschetbalistic al Europei la U20 masculin. Aflată la Campionatul European de la Chemnitz din postură de nou promovată, formația antrenată de Mihai Silvășan a fost depășită de Suedia în cadrul meciului contând pentru turneul lourilor 13-16. Rezultatul final a fost de 72-80.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, scandinavii conducând cu 7-5 după patru minute de joc. A urmat un parțial de 8-0 în favoarea Suediei, echipă ce a controlat primul act, reușind să se desprindă la 20-9, înainte ca tricolorii să marcheze ultimele trei puncte ale secvenței inaugurale.

Sfertul al 2-lea a început sub semnul echilibrului, însă Suedia a reușit să se mențină în avantaj de 3-4 posesii în prima jumătate a acestei perioade. Un parțial de 13-2 a readus România în joc, Dragoș Diculescu restabilind egalitea la 32 în minutul 17. Elevii lui Mihai Silvășan au avut o cădere pe finalul reprizei, încasând opt puncte fără să marcheze. Astfel, la jumătatea întâlnirii scorul era de 40-32 în favoarea suedezilor.

Diferența a atins un nou maxim în minutul 24 al partidei, atunci când România s-a văzut condusă cu scorul de 51-39. Tricolorii au replicat cu un parțial de 7-0 prin care s-au apropiat la două posesii pe tabela de marcaj. Suedia a reacționat, iar Gîrbea a marcat un coș de trei puncte prin care a stabilit scorul cu zece minute înainte de fina, 56-49 în favoarea scandinavilor.

Tricolorii au marcat primul coș al secvenței decisive, însă Suedia a reacționat și s-a desprins la nouă puncte în primul minut. România a beneficiat de contribuții consistente din partea lui Diculescu și Petrescu, menținându-se la cinci lungimi în urmă. Suedia a reacționat din nou și s-a menținut în avantaj până la finalul confruntării.

România a avut un număr mic de posesii pierdute în această partidă și a continuat să marcheze cu generozitate și precizie de pe semicerc. Similar meciurilor anterioare, tricolorii au avut un număr foarte mic de vizite la linia de pedeapsă. În plus, compatrioții noștri au fost dominați la recuperare, permițând adversarului 18 recuperări sub propriul panou. De notat că Suedia a avut zece reușite de pe semicerc la capătul unul meci în care a aruncat de 40 ori de la mare distanță.

Dragoș Diculescu (foto) a reușit 26 puncte (10/16 din acțiune), 9 recuperări, Edi Petrescu a adăugat 16 puncte, 8 recuperări (4 ofensive), iar Tudor Gîrbea a încheiat cu 13 puncte pentru România. Elijah Clarance a replicat cu 22 puncte, 9 recuperări pentru Suedia.

În urma acestui rezultat România este matematic retrogradată din Divizia A. Duminică (22.07), tricolorii dispută ultimul meci la Chemnitz. În cadrul duelului pentru locurile 15-16, compatrioții noști întâlnesc Islanda sau Grecia.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.