România a fost învinsă de Elveția la CE U16 masculin Divizia B

România a suferit cel de-al 4-lea eșec la Campionatul European U16 masculin Divizia B ediția 2017, de la Sofia (Bulgaria). Generația 2001 a baschetului juvenil românesc a fost depășită de Elveția cu scorul de 74-76.

Jocul a demarat extrem de modest pentru elevii lui Alexandru Olteanu. La prima pauză scorul era de 19-6 în favoarea Țării Cantoanelor. Au urmat două perioade de joc net superioare pentru România. La pauză scorul a fost de 37-29 în favoarea Elveției, însă la intrarea în sfertul 4, tricolorii au trecut la conducere, scor 48-44.

În secvența a 4-a s-a consemnat un parțial de 21-17 în favoarea Elveției, astfel încât s-a intrat în prelungiri, la scorul de 65-65. Tricolorii au marcat un coș de trei puncte în ultima secundă din timpul regulamentar pentru a forța intrarea în runda suplimentară.

Repriza suplimentară a fost echilibrată, însă controlată de Elveția. Tricolorii au fost în permanență la diferență de două posesii în urmă, același Vasile marcând un coș de trei puncte pe finalul perioadei suplimentare, care a restabilit egalitatea în sfertul 4. De această dată a strâns la două puncte. România a avut oportunitarea să egaleze, dar Dimitrescu a ratat două libere, iar Gavriloaia a irosit ultima aruncare din acțiune, după o recuperare ofensivă.

Gavriloaia a totalizat 24 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepții, Penciu a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, 2 capace iar Duică a terminat cu 9 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții. Alți cinci jucători au marcat pentru România.

După acest rezultat e limpede că România va juca în turneul locurilor 17-24. Ultimul meci din grupe este programat pentru marți (15.08), cu Belarus.

Foto: fiba.com

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar