România se duelează cu Rusia în penultimul act al Campionatului European U20 masculin Divizia B

România se duelează cu Rusia în semifinalele Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017, de la Oradea. Cele două formații au avansat în această fază a competiției după succesele muncite, repurtate asupra Portugaliei (61-57), respectiv Belgiei (80-70).

Confruntarea dintre România și Rusia are loc sâmbătă (22.07), cu începere de la ora 18.30, la Arena Antonio Alexe. Intrarea este liberă.

Tricolorii au câștigat toate cele cinci partide disputate până la această oră. Ei se află în fața unei premiere, având de disputat al 2-lea joc important în zile consecutive la evenimentul găzduit de țara nostră.

În schimb, Rusia are un bilanț general de 4-1, singurul eșec consemnându-se pe mâna Marii Britanii, în faza grupelor. De altfel, ex-sovieticii au pierdut în fața unei alte echipe calificate în semifinalele competiției.

România și Rusia s-au duelat direct în urmă cu un an la U20 masculin. Meciul de atunci a contat pentru locurile 9-10 la Divizia B, fiind adjudecat de de ruși cu scorul de 78-72. A fost singura confruntare directă între cele două țări la U20 masculin.

Elevii lui Tudor Costescu au avut un procentaj mai bun la aruncările de două puncte, recuperări defensive și recuperări ofensive în cadrul acestui turneu. Rusia are procentaje mai bune la trei puncte și linia de pedeapsă. De asemenea, are o mai mare grijă în faza de construcție și beneficiază de o contribuție remarcabilă din partea unității a 2-a.

De notat că majoritatea jucătorilor Rusiei fac parte din echipa a 2-a a cluburilor de renume ale acestei țări. Este vorba în special despre jucători proveniți de la CSKA Moscova 2 și Khimki Moscova 2, a căror echipe principale sunt înscrise în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Rusia este antrenată la acest eveniment de către Zakhar Pashutin, fostul căpitan al lui CSKA Moscova și al naționalei de seniori. El a câștigat EuroBaskt 2007 și a triumfat de două ori în Euroliga masculină din postura de jucător.

Semifinalele și finala mică

Cele mai importante meciuri ale Campionatului European U20 masculin Divizia B sunt, ca în fiecare an, programate în ultimele două zile ale concursului. Dacă sferturile de finală ale competiției de la Oradea au produs patru meciuri echilibrate și de un nivel ridicat, faza semifinalelor are darul de a recompensa două echipe cu prmovarea.

Învingătoarele din semifinale își asigură prezența în finala competiției de la Oradea. Trebuie subliniat că finala la Divizia B nu are o semnificație atât de mare precum semifinalele și finala mică. Asta pentru că protagonistele finalei mari sunt deja promovate. În schimb, finala mică va determina numele celei de-a 3-a echipe promovate în Divizia A.

Cu alte cuvinte, în nedorita eventualitate în care va pierde jocul cu Rusia din semifinale, echipa națională a României mai păstrează o șansă de a-și asigura promovarea în Divizia A pentru ziua de duminică (23.07), când se va disputa finala mică.

Programul de sâmbătă (22.07)

Arena Antonio Alexe

Semifinale
România vs Rusia – ora 18.30
Marea Britanie vs Croația – ora 20.45

Locurile 5-8
Polonia vs Georgia – ora 14.00
Portugalia vs Belgia – ora 16.15

CE Patenie Cosma

Locurile 9-12
Finlanda vs Ungaria – ora 18.30
Olanda vs Kosovo – ora 20.45

Locurile 13-16
Slovacia vs Albania – ora 14.00
Belarus vs Macedonia – ora 16.15

Locurile 17-21
Malta vs Irlanda – ora 11.45

Reamintim că toate meciurile sunt transmise în direct la YouTube – click AICI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.