România s-a clasat pe ultimul loc la Campionatul European U20 masculin Divizia A 2018

România a încheiat participarea la Campionatul European U20 masculin Divizia A – ediția 2018. Compatrioții noștri au pierdut ultimul meci, disputat în compania Islandei, contând pentru locurile 15-16. Rezultatul final a fost de 84-103.

Primul act a fost adjudecat de către islandezi. Aceștia s-au desprins la 28-22 în primele zece minute de joc efectiv. Secvența a 2-a a revenit tricolorilor la limită, astfel încât scorul după 20 minute a fost de 47-42.

Echilibrul s-a rupt în secvența a 3-a, atunci când tricolorii au încasat 33 puncte, fiind depășiți cu regularitate de formația din Islanda. În replică, România a marcat doar 18 puncte. În aceste condiții, chiar dacă a câștigat ultimul act, reprezentativa României a încheiat competiția cu înfrângeri pe linie, pe ultimul loc al clasamentului.

Tudor Gîrbea a totalizat 22 puncte, 6 recuperări, Ionuț Berceanu a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Camil Berculescu a terminat cu 13 puncte, Dragoș Diculescu a încheiat cu 12 puncte, 8 recuperări, iar Sabin Cîrstoveanu a încheiat cu 10 puncte pentru România. Thorir Thorbjarnarson a replicat cu 19 puncte, 7 pase decisive, iar Jon Arnor Sverrisson a realizat un triple-double cu 13 puncte, 14 pase decisive și 12 recuperări în 31 minute de joc.

Tudor Fometescu a lipsit la ultimele cinci meciuri de la acest turneu, Dimitri Georgiadis a absentat la ultimele patru, iar Andrei Mureșan la ultimele două. Lucas Tohătan a absentat la primul meci din cadrul acestui turneu, iar Georges Darwiche a fost lăsat acasă. Toți au întâmpinat probleme medicale.

Bilanțul României a fost de zero victorii și șapte înfrângeri, cu care s-a clasat pe locul 16, ultimul, în cadrul Campionatului European U20 masculin Divizia A – ediția 2018. Astfel, tricolorii revin în Divizia B din 2019.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On România s-a clasat pe ultimul loc la Campionatul European U20 masculin Divizia A 2018

 • Nici nu ne miram, avand in vedere ca formatia asta a beneficiat de doar 2 meciuri amicale cu 6 zile inainte de Campionatul European, 2000 de km parcursi cu autocarul , 4 jucatori accidentati , Tohatan in primul meci iar Fometescu,Vida si Ionita la intoarcere.Dimitris la Campionatul European.
  Silvasan a plecat la lotul mare cu 3 saptamani inainte de turneu.Lasand lotul o saptamana pe mana secunziilor.
  Sa accepti ca unul ca Dimitris sa vina in pregatire mai tarziu doar CA sa isi faca concediul in Irlanda.Carstoveanu chemat cu 2 saptamani inainte de turneu……
  Sa refuzi un turneu amical in Finlanda doar ca sa faci 2000 km cu autocarul in Skopje sa isi faca poze coordonatorul loturilor Igor Georgiev poze cu ai Lui….
  In meciurile decisive Muresan nu a jucat ca a avut o basica in talpa iar Diculescu si Tohatan au tras de ei cu accidentari de la inceputul Campionatului.
  De ce il iei pe Fometescu la Europene cand stii CA e suspect de ruptura de menisc?Iar baiatul a tras 2 meciuri si s-a rupt.
  I’m este scarba de lipsa de interes fata de tot ce inseamna juvenil la nivel de federatie.

 • Singurele solutii:
  Un antrenor coordonator strain cu rezultate remarcabile la nivel international.
  Si independent de baschetul Romanesc. Are tot timpul sa vada si sa cunoasca juniorii din Romania in 5-6 luni.
  Nu se poate continua an de an cu amatori si prietenasi!
  Sa terminam cu pregatirea fizica la loturile nationale. Ii rup cu pregatirea fizica in fiecare an. E incredibil!! Dupa CE toti merg la spital.
  Dupa un an in care se pregatesc continuu la cluburi antrenorii de la nationala considera ca nu sunt pregatiti fizic si ii omoara cu antrenamente fizice.
  De fapt este incompetenta fratilor!
  Pe perioda de pregatire din vara inainte de CE trebuiesc exersate sistemul de joc, scheme si aruncarile la cos.
  Si bineintele crescute relatiile interumane intre jucatori si intre jucatori si antrenori.
  Dar daca nu te pricepi omori juniorii la antrenamente fizice. E mai simplu nu?! Daca nu stii ce sa le ceri sa faca si nu stii cand sa faci schimbari si time-outuri atunci ii incarci fizic ca poate vor rupe mingea in doua…
  Si astea sunt rezultatele.
  Surpriza! Se pare ca daca rup mingea in doua nu inscriu si cos.
  Sa incercam si cu niste antrenori care se pricep la baschet. Evident, nu din Romania.
  Si campionatele desfiintate la U15, U17 si mai nou la U20 vor ajuta baschetul sa redevina unde ii este locul. Adica nicaieri.

 • Ultimul suporter :))

  Prea tarziu fratilor.
  Numai cumetrii si incuscreli in baschetul juvenil.
  Ultimii juniori care au scos nasul , Kuti, Cate, Bobe si inca vreo doi sunt din generatia Tocala.
  Astia ce au mers la europene nu au toti impreuna un meci de Divizia A din Romania jucat. $0 de minute impreuna nu aduna.
  Cine e interesat ii spun din minte 50 de jucatori din generatiile 96, 97, 98, 99 care s-au pus cu burta pwe carte cand au vazut ca nu au neamuri care sa-i promoveze mai departe in baschet.
  Atata stim atata meritam.
  Si asta e doar inceputul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.