România s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA 3×3 Europe Cup 2018 la feminin

România s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA 3×3 Europe Cup 2018 în competiția feminină. Tricolorele au repurtat două victorii din tot atâtea partide în cursul zilei de sâmbătă (15.09), în Grupa C a competiției găzduite la Circul Metropolitan București.

În primul meci disputat, compatrioatele noastre au depășit Serbia în manieră convingătoare. Jocul s-a terminat înaintea epuizării celor zece minute efective, întrucât România a atins borna de 21 puncte. De altfel, rezultatul final a fost de 22-9.

Ulterior, sârboaicele au pierdut și cu Olanda, scor 10-14, devenind limpede că România va avansa între primele opt echipe ale Europei. În confruntarea directă cu reprezentativa Olandei, tricolorele au învins cu scorul de 18-13.

În aceste condiții, România pătrunde în sferturile de finală din postură de câștigătoare de grupă. Adversar va fi a 2-a clasată în Grupa A. Este vorba despre Ucraina. Această echipă a învins Elveția, dar a pierdut cu Spania în cursul zilei de sâmbătă (15.09).

Lotul României la acest concurs este alcătuit din Gabriela Irimia, Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu și Sonia Ursu. Fetele au beneficiat de sprijinul publicului, într-o atmosferă impresionantă și o organizare impecabilă.

Iată programul sferturilor de finală în întrecerea feminină:

Spania vs Olanda
Italia vs Cehia
Franța vs Belgia
România vs Ucraina

În cazul în care va pătrunde în semifinale, echipa României se va duela cu învingătoarea dintre Franța și Belgia.

România are o medalie de argint la Campionatul European 3×3 feminin. Aceasta a fost obținută în 2016, tot la București, după o finală pierdută cu Ungaria. Tricolorele au fost sfertfinaliste în 2014, fiind eliminate în faza grupelor la ediția din 2017.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.