România s-a calificat în semifinalele Campionatului European U20 masculin Divizia B 2017

România a învins Portugalia, scor 61-57, în sferturile de finală ale Campionatului European U20 masculin Divizia B ediția 2017, de la Oradea. Confruntarea a fost extrem de echilibrată, fiind decisă în ultimele secunde de joc.

Meciul a demarat excelent pentru tricolori. Aceștia au beneficiat de contribuții din partea lui Cațe și Kuti pentru a desprinde România la 16-2. Lusitanii au marcat ultimele nouă puncte ale secvenței inaugurale pentru a strânge la 16-11.

Jocul ofensiv al României au avut foarte mult de suferit pe tot parcursul celui de-al 2-lea sfert. Elevii lui Tudor Costescu au fost impreciși inclusiv de la linia de pedeapsă, incluzând zece libere ratate. Formație adversă a găsit soluții în ofensivă și a pus sub presiune jocul de construcție al României, raportul posesiilor pierdute fiind de 13-3. Astfel, la pauză scorul a fost de 31-26 în favoarea Portugaliei.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 9-0 în favoarea tricolorilor. Portugalia a replicat cu două aruncări de trei puncte, însă România a controlat jocul reușind să limiteze numărul erorilor în faza de construcție. La intrarea în secvența decisivă tabela de marcaj indica scorul de 48-39 în favoarea compatrioților noștri.

Sfertul decisiv a fost deosebit de echilibrat. România a fost în permanență la conducere, însă nu a izbutit să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Elevii lui Tudor Costescu au depus un efort impresionant în ambele faze ale jocului. Nandor Kuti a înscris un coș deosebit de important de pe semicerc, însă adversarul nu a cedat, portughezii având o aruncare de trei puncte deschisă cu patru secunde înainte de final, însă aceasta a fost imprecisă. Tudor Gheorghe a transformat două aruncări libere și jocul s-a încheiat cu victoria României, scor 61-57.

Emi Cațe a totalizat 19 puncte, 10 recuperări, 2 capace, Bobe Nicolescu 11 puncte, 6 recuperări, iar Nandor Kuti a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări. În replică, Cardoso a totalizat 14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive pentru Portugalia.

În semifinale, România se duelează cu Rusia. Meciul se va desfășura sâmbătă (22.07), cu începere de la ora 18.30, la Arena Antonio Alexe.

2 comentarii On România s-a calificat în semifinalele Campionatului European U20 masculin Divizia B 2017

  • In ciuda unor sincope / desincronizari / timorare de moment, mie mi-a placut meciul.
    Ca sa citez un (spot) clasic, in viața, ” Viitorul suna bine ” .
    Numai sa nu ajungă ( şi această generație) un produs ” for export only ”
    Bravo băieți !! Bravo d-lui Tudor !!

  • Greu, foarte greu dar meritat?Si totusi care este evhipa Romaniei ? Cea din sfertul 1 si 3 sau cea din 2.? Nu vreau sa comentez mai mult. Hai sa ne bucuram !

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.