România la cea mai bună prestație în cadrul CE U20 masculin Divizia A

România a avut o prestație excelentă în confruntarea cu Germania, în ultima zi a fazei grupelor la Campionatul European U20 masculin Divizia A – ediția 2018, de la Chemnitz. Tricolorii s-au autodepășit și au ținut în șah gazda turneului preț de 34 minute de joc efectiv. În cele din urmă Germania a învins cu scorul de 86-70.

Partida a fost deosebit de echilibrată. Cele două formații au mers cap la cap pe tot parcursul jocului. Tricolorii au câștigat primul sfert cu scorul de 22-19. Prestația curajoasă a elevilor lui Mihai Silvășan a continuat, cu excepția unei mici căderi spre finalul primei jumătăți. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 39-36 în favoarea gazdelor acestui turneu.

Jocul ofensiv al României a fost excelent în secvența a 3-a. Aruncarea de trei puncte a funcționat excelent, tricolorii având 11 reușite cu procentaj de peste 50% la acest procedeu după 30 minute de joc. Germanii au restabilit egalitatea în ultimul minut al secvenței a 3-a, scor 64-64.

România a început să aibă probleme la blocajul defensiv și a cedat mai multe recuperări sub propriul panoul în debutul secvenței decisive, iar Germania s-a desprins la două posesii în minutul 35 al partidei. Finalul partidei a fost controlat de gazde, care au izbutit un parțial de 9-0 prin care s-au desprins decisiv. De altfel, germanii au marcat 18 din ultimele 20 puncte ale confruntării.

Tricolorii au avut procentaj superior la aruncările din acțiune (49%-41%). În schimb, România a pierdut posesia mingii de 21 ori, față de nouă ale Germaniei. De aici și raportul intercepțiilor a fost net favorabil învingătorilor (10-3). Compatrioții noștri au pierdut lupta la recuperare ofensivă (8-16).

Camil Berculescu a totalizat 19 puncte, 4 recuperări, Dragoș Diculescu a adăugat 18 puncte, 11 recuperări, 7 pase decisive, Edward Petrescu a încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Lucas Tohătan a totalizat 11 puncte pentru România. Antrenorul Mihai Silvășan a utilizat nouă jucători, reducând rotația din meciurile anterioare.

În urma acestui rezultat, România a terminat faza grupelor cu 0-3 la general. În schimb, Germania a câștigat grupa după victorii pe linie. Marți (17.07) este zi de pauză. Miercuri demarează fazele eliminatorii. În optimile de finală, tricolorii se duelează cu câștigătoarea Grupei D, Serbia.

Foto: FIBA.basketball

1 comentarii On România la cea mai bună prestație în cadrul CE U20 masculin Divizia A

  • O surpriza plăcută și un balon de oxigen pentru moralul baieteilor .
    Diculescu a făcut un meci excelent. .Breculescu și Tohatan au fost și ei la înălțime. Petrescu cu unele scăpări pe apărare a fost însă la cel mai bun joc al sau.
    În general oamenii mari au avut mult de furca cu oponenții lor.
    Trebuie remarcata și rotația lunga a nemților. Cei 12 jucând intre 13 și 22 de minute.
    Felicitari și antrenorilor pentru acest meci .

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.