România bifează a 3-a victorie consecutivă la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018

România continuă parcursul remarcabil la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018. Formația antrenată de Florin Nini a repurtat cel de-al 3-lea succes în tot atâtea zile de competiție la Sarajevo. Tricolorii au depășit Portugalia în duelul fruntașelor Grupei A, scor 67-58.

Partida a fost deosebit de echilibrată. Cele două protagoniste s-au succedat la conducere, însă niciuna nu a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost favorabil lusitanilor, 18-17, pentru ca la jumătatea confruntării tabela de marcaj să consemneze egalitatea, scor 33-33.

Repriza secundă a aparținut României. Jocul a fost în continuare echilibrat și scorul deschis, însă compatrioții noștri s-au apărat mai bine și au avut un plus important pe tot parcursul ultimelor 20 minute de joc. S-a consemnat un parțial de 16-12 în actul al 3-lea, respectiv unul de 18-13 în secvența decisivă.

România a avut o seară extraordinară la aruncările de la mare distanță. Elevii lui Florin Nini au terminat meciul cu 7/14 de pe semicerc pentru un procentaj de 50%. Un aspect statistic deosebit inclusiv la nivel de seniori.

Luca Domocoș a contabilizat 16 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, Dragoș Axinte a adăugat 10 puncte, 4 recuperări, Anton Rotaru a încheiat cu 9 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Ștefan Grasu a încheiat cu 8 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Au fost rotiți 11 jucători, zece dintre ei contribuind pe tabela de marcaj.

România are 3-0 la general în Grupa A și se instalează în fruntea clasamentului în mod solitar. Duminică (12.08) este zi de pauză, pentru ca apoi programul tricolorilor să cuprindă meciuri cu Irlanda și Luxemburg.

Foto: FIBA.basketball

2 comentarii On România bifează a 3-a victorie consecutivă la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018

  • Felicitări băieților și antrenorului care au obținut un rezultat important.
    Nici nu știu dacă am mai fost vreodată în 1-8 cind am jucat în tara străină. Multă bafta !

  • A treia victorie consecutivă și probabil vor termina grupa neînvinși. Au controlat într-adevăr repriza a doua și nu i-au lăsat pe portughezi să se apropie.
    Dacă dl. Micinic remarca procentul foarte bun la 3p eu l-aș evidenția și pe cel de la libere de 47%, boală cronica a baschetbaliștilor români.
    Oricum băieții și antrenorul merită toate felicitările.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.