România bifează cea de-a 3-a victorie la Campionatul European U20 feminin de la Oradea

România a învins Ucraina, scor 63-56, în ultimul meci al zilei a 3-a la Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, de la Oradea. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe și a avut două reprize diametral opuse.

Meciul a început cu un parțial de 12-2 în favoarea Ucrainei, scor consemnt la jumătatea primei secvențe. Tricolorele au avut probleme cu precădere în faza de atac, irosind multe situații favorabile. În schimb, Ucraina a controlat jocul la interior, de unde a reușit să înscrie cu regularitate. Scorul la prima pauză a fost de 18-10 în favoarea ex-sovieticelor.

Diferența a urcat din nou la zece puncte în secvența a 2-a, însă reprezentativa României a jucat mult mai bine în faza ofensivă în cadrul acestei perioade de joc. Nicolett Orban și Maria Ferariu au punctat pentru a strânge la două posesii, însă Ucraina a găsit soluții să răspundă. Ultimul coș al reprizei a purtat semnătura Norei Demeter după o situație la care Ucrain a cerut abatere de 24 secunde. Scorul la jumătatea întâlnirii a fost de 31-29 în favoarea ex-sovieticelor.

Repriza secundă a început excelent pentru echipa națională a României. Aceasta a trecut pentru prima dată la conducere după posesia de deschidere a celui de-al 3-lea sfert și nu a cedat-o până la capăt. Un parțial de 19-9, consemnat în sfert 3, a desprins România la 48-40 în pofida problemelor cu greșelile personale întâmpinate de Podar și Vîrjoghe.

Reprezentativa Ucrainei nu a renunțat la luptă reușint sp se apropie la la două puncte, scor 52-50, în minutul 33 al partidei. Anamaria Vîrjoghe și Alina Podar au revenit pe parchet și au ajutat echipa României să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Vîrjoghe a fost eliminată pentru cinci greșeli personale, tricolorele jucând finalul fără principala opțiune în spațiul de trei secunde. Finalul partidei a fost controlat de elevele lui Cătălin Tănase, în pofida faptului că Ucraina s-a apropiat la o posesie în ultimul minut al întâlnirii.

Maria Ferariu a totalizat 12 puncte, Anamaria Vîrjoghe a adăugat 12 puncte, Alina Podar a terminat cu 11 puncte, 4 pase decisive, iar Irina Părău a încheiat cu 6 puncte, 11 recuperări pentru România. În replică, Kristina Karp a reușit 21 puncte, 8 recuperări, 6 capace, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar Yelyzaveta Mitina a încheiat cu 13 puncte pentru Ucraina.

În urma acestui rezultat România este lider solitar al Grupei A și rămâne singura echipă neînvinsă. În schimb, Ucraina ajunge la 1-2. Următorul meci al României are loc miercuri (11.07), ora 19:30, la Arena Antonio Alexe, în compania Israelului.

Foto: Alina Cojocaru / FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.