România ar putea avea un adversar de Euroligă în faza a 3-a din precalificările EuroBasket 2021

Echipa națională de baschet masculin a României va juca în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021, pe parcursul lunii august anul curent, în compania formațiilor similare ale Slovaciei și Ciprului. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, prima clasată avansând în calificările competiției.

Tricolorii ar putea juca, în cadrul acestei faza a precalificărilor în compania unui jucător din Euroligă. Este vorba despre Kyle Kuric, shooter-ul lui FC Barcelona, echipă alături de care a cucerit recent primul trofeu, Cupa Spaniei.

Foto: www.acb.com

Născut în august 1989, Kuric măsoară 1.93 metri și evoluează la pozițiile 2-3. El parcurge primul sezon alături de FC Barcelona și se află la cel de-al 7-lea sezon din cariera profesionistă.

La nivel universitar, Kuric a jucat pentru Louisville între 2008 și 2012, sub comanda lui Rick Pitino. La nivel profesionist a jucat pentru Estudiantes Madrid (2012/14), Herbalife Gran Canaria (2014/17) și Zenit St. Petersburg (2017/18). Vara trecută a revenit în Spania, fiind legitimat de FC Barcelona, formație alături de care a semnat pe doi ani.

Palmaresul său cuprinde SuperCupa Spaniei în 2016, respectiv Cupa Spaniei în 2019. De asemenea, Kuric a fost inclus în a 2-a echipă a sezonului în EuroCup de trei ori (2014/15, 2016/17, 2017/18). În 62 apariții în această competiție, pe parcursul a patru sezoane, Kyle are medii de 14.6 puncte, 2.9 recuperări și 1.3 pase decisive. Are 174 coșuri de trei puncte marcate cu un procentaj de 46.8% la acest procedeu.

Kuric a jucat în toate cele 24 meciuri ale Barcelonei în actuala ediție a Euroligii și contribuie cu 8.4 puncte, 2.3 recuperări, 0.9 intercepții și 0.8 pase decisive pe partidă. El are 40 de reușite de pe semicerc pentru 39.6%.

Kyle a obținut un pașaport slovac, acesta oferindu-i posibilitatea să aibă statut preferențial în Spania. Este cunoscut faptul că în Liga ACB este permisă utilizarea a cel mult doi jucători americani, astfel încât FC Barcelona poate utiliza alți doi astfel de baschetbaliști în condițiile în care Kuric este considerat european.

Foto: www.fiba.basketball

De altfel, Kuric a jucat pentru echipa națională a Slovaciei în prima fază a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. El a jucat trei partide și a avut medii de 15.3 puncte, 3.7 recuperări și 3.7 pase decisive în 37.6 minute pe partidă pentru 10.0 la eficiență. Kyle a avut doar 26% la aruncările de trei puncte în această campanie. Slovacia a obținut o victorie din patru partide în grupa din care au mai făcut parte Macedonia și Elveția.

Povestea de viață a lui Kyle Kuric este cu atât mai impresionantă. El a fost diagnosticat cu tumoare pe creier în luna noiembrie 2015. La două zile după ce a fost diagnosticat, el a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii. La distanță de cinci luni de la această intervenție, Kuric a revenit pe parchet și a jucat într-un meci oficial pentru Gran Canaria. La prima apariție pe parchet după operație, Kyle a înscris trei coșuri de trei puncte pentru formația din Insulele Canare.

Sora lui Kuric a fost portar de fotbal în NCAA. De notat că tatăl lui Kyle este neurochirurg, iar mama sa este soră medicală. Kyle este căsătorit din anul 2013, fiind tată a doi gemeni și a unei fetițe.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.