România a terminat participarea la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019 pe locul 8

România a încheiat participarea la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019 pe locul al 8-lea. Tricolorii, conduși de Branko Cuic, au fost învinși în ultimul meci disputat de formația similară a Republicii Cehe. Rezultatul final a fost de 69-92.

Partida a fost controlată de cehi, aceștia desprinzându-se la șapte lungimi pe parcursul primului sfert. Tricolorii l-au pierdut pe Luca Năstruț, jucător ce pare să fi suferit o entorsă în primul minut al celui de-al 2-lea sfert. România nu a putut reacționa, fiind în urmă pe tabela de marcaj pe tot parcursul meciului. De notat că Cehia a avut opt jucători echipați pentru acest meci după ce ieri, la meciul cu Belgia din turneul 5-8, a avut doar șase jucători la dispoziție.

Tudor Somăcescu a bifat 13 puncte, 4 intercepții, Ștefan Grasu a totalizat 11 puncte, 8 recuperări, Dan Sucală a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, iar Vlad Marinău a izbutit 10 puncte, 5 recuperări pentru România. Nouă jucători au punctat pentru tricolori în acest meci.

Similar celor consemnate anul trecut, România se clasează pe locul 8 la U16 în Divizia B. Tricolorii au avut același parcurs, adică 4-1 în faza grupelor, după care au pierdut de trei ori din tot atâtea jocuri în fazele eliminatorii și jocurile de clasament. Este cel de-al 4-lea loc 8 (cea mai bună clasare) pentru România la U16 în Divizia B, după cele din 2009, 2011 și 2018.

Se pare că cel puțin doi jucători din echipa națională U16 masculin a României se vor transfera la academii de baschet din Spania din sezonul competițional 2019/20.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.