Rolland Torok, cea mai bună prestație stagională în meci de calificare

Rolland Torok a izbutit cea mai bună prestație stagională. Aceasta s-a consemnat într-un meci decisiv, completând o manșă a sferturilor de finală din Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19 cu contribuții foarte importante din partea autohtonilor. Jucătorul amintit a fost liderul lui U-BT Cluj-Napoca în succesul repurtat la Pitești, scor 86-66.

Titularizat la poziția 4, Torok a bifat 25 minute și 27 secunde de joc, fiind cel mai eficient, cel mai bun marcator și jucătorul cu cel mai mare indice +/- al partidei desfășurate miercuri (20.03). Roli a contabilizat 19 puncte, având 7/8 la aruncările din acțiune, incluzând cinci reușite de pe semicerc. El a adăugat 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, cu o posesie pierdută pentru 21 la eficiență și 29 la +/-.

Torok a stabilit recorduri personale stagionale de eficiență și puncte, reușind cel mai mare indice +/- în actualul sezon competițional. În plus, baschetbalistul cu numărul 14 de la U-BT Cluj-Napoca a avut 11/14 la aruncările de trei puncte în dubla cu BCM U FC Argeș Pitești.

În plus, Rolland Torok are 26/40 la aruncările de trei puncte în ultimele opt partide disputate. Așadar, are o medie de peste trei reușite de la mare distanță și un procentaj de 65% de pe semicerc în perioada 20 ianuarie – 20 martie în competițiile interne.

Interesant este că în prima fază a sezonului regulat, Torok a avut 13:24 minute pe partidă în 14 apariții cu medii statistice de 3.1 puncte, 2.1 recuperări și 0.9 pase decisive pentru 3.9 la eficiență. În Grupa Roșie a bifat șase prezențe și are 24:31 minute pe meci cu 9.7 puncte, 2.5 recuperări și 0.8 pase decisive pentru 9.8 la eficiență.

De notat că în condițiile în care aproape că i s-a dublat media de minute, indicele +/- al lui Torok a crescut. El a avut -0.9 în prima fază a sezonului regulat și are +3.5 în faza a 2-a. Roli a avut +45 la +/-, adică 22.5 pe meci în dubla de cupă cu Piteștiul. De asemenea, a avut 18.0 puncte, 2.0 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 18.5 la eficiență în sferturile de finală ale Cupei României.

Torok parcurge cel de-al 4-lea sezon consecutiv alături de U-BT Cluj-Napoca. El are un procentaj de 47% la aruncările de trei puncte în actualul sezon, fiind cel mai bun al întregii sale cariere. Acesta vine în completarea cele mai ridicate medii de reușite de la distanță din cariera amintitului jucător.

Cifrele vin să confirme faptul că Torok nu poate fi neglijat de apărarea adversă. Lucru extrem de important în condițiile în care o parte însemnată a jucătorilor autohtoni din LNBM au dificultăți în a pune puncte pe tabela de marcaj.

Făcând abstracție de latura pur statistică, Rolland Torok a demonstrat că poate să-l înlocuiască fără probleme pe cel mai important jucător autohton al lui U-BT Cluj-Napoca și probabil al întregii Ligi Naționale, Vlad Moldoveanu. Baschetbalistul originar din Oradea, unde a descoperit baschetul sub comanda Valeriei Scheiner, s-a adaptat la rolul și cerințele pe care le necesită echipa sa, fiind o piesă de bază în angrenajul formației de pe Someș.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.