Rick Pitino a câștigat primul meci la cârma lui Panathinaikos Atena

Rick Pitino a debutat cu dreptul în baschetul european. Legendarul tehnician american a ghidat-o pe Panathinaikos Atena spre victorie în confruntarea cu CSKA Moscova, în etapa a 15-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 96-84.

Începutul partidei a aparținut moscoviților. Aceștia s-au desprins la șapte lungimi în primele zece minute de joc, scorul la prima pauză fiind de 26-19. Replica a venit în secvența a 2-a, când grecii au excelat în faza ofensivă și au trecut în control pe tabela de marcaj. Verzii au înscris 36 puncte în această perioadă, astfel încât la pauză scorul era de 55-44.

CSKA nu a reușit să revină în meci pe parcursul reprizei secunde. Elenii au menținut avantajul având un nivel de joc suficient de bun pentru a preveni revirimentul redutabilei echipe rusești.

Ioannis Papapetrou a totalizat 17 puncte, Nick Calathes a adăugat 14 puncte, 10 pase decisive, 6 recuperări și 3 intercepții, Stephane Lasme a izbutit 13 puncte, 9 recuperări, iar James Gist și Lukas Lekavicius au avut câte 11 puncte fiecare pentru Panathinaikos. În replică, Will Clyburn a avut 24 puncte, 10 recuperări, iar Nando De Colo a adăugat 17 puncte, 3 pase decisive pentru formația antrenată de Dimitris Itoudis.

Reamintim că Pitino a condus primul antrenament al lui Panathinaikos cu două zile înaintea acestui meci. Debutul este pozitiv și dătător de speranțe, mai ales că o astfel de victorie dă un boost important de încredere și moral. Cert este însă că PAO are cale lungă de străbătut pentru a ajunge acolo unde și-a propus la startul acestui sezon. Verzii au 7-8 la general și la publicarea acestui text sunt la egalitate cu AX Olimpia Milano și Kirolbet Baskonia.

CSKA Moscova suferă cel de-al 4-lea eșec stagional și încheie turul pe locul al 3-lea. Rușii încheie turul cu înfrângere, similar ocupantelor locurilor 2, 4 și 5.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.