Rezultatele finalelor de cupă națională în mai multe țări europene

Panathinaikos Atena a triumfat în finala Cupei Greciei – ediția 2019. Rick Pitino a obținut astfel primul trofeu în baschetul european. Verzii au depășit PAOK Salonic, scor 79-73, în finala competiției.

Panathinaikos s-a desprins încă de la început, dar nu a fost suficient. Gruparea din Salonic a recuperat aproape întreg deficitul de 14 puncte consemnat la capătul primului sfert. PAOK a strâns la 59-58 cu zece minute înainte de final. Ultimul act a fost echilibrat, însă favorita a rezistat în avantaj și s-a impus.

Nick Calathes a totalizat 19 puncte, 9 pase decisive, iar Keith Langford, jucător revenit după o absență de durată, a adăugat 17 puncte pentru învingători. În replică, William Hatcher, fost jucător la CSU Sibiu, a avut 23 puncte pentru PAOK.

Acesta este al 19-lea trofeu de cupă pentru Panathinaikos, grupare ce a disputat a 24-a finală din istorie. PAOK suferă a 5-a înfrângere în finala cupei. Gruparea din Salonic rămâne cu trei trofee, ultimul câștigat în urmă cu exact 20 ani. Aceasta a fost cea de-a 44-a ediție a Cupei Greciei.

SIG Strasbourg (foto) a cucerit Leaders Cup 2019. Formația antrenată de către Vincent Collet s-a impus cu scorul de 98-97 în finala cu Bourg-en-Bresse, echipă care a eliminat pe Asvel Villeurbane în sferturile de finală și a fost foarte aproape să obțină trofeul în ceea ce ar fi fost, foarte probabil, cea mai mare surpriză din săptămâna cupelor naționale.

SIG Strasbourg celebrează al 2-lea trofeu Leaders Cup din istorie. Foto: www.LNB.fr

Jarrell Eddie a avut șapte reușite de pe semicerc pentru un total de 26 puncte, 6 recuperări, iar Mike Green a terminat cu 26 puncte, 4 pase decisive pentru învingători. Jeremy Nzeulie a bifat 21 puncte pentru Strasbourg. Zachery Peacock a replicat cu 28 puncte, iar Zack Wright a adăugat 18 puncte, 5 recuperări pentru formația antrenată de Savo Vucecic.

Strasbourg cucerește al 2-a trofeu Leaders Cup din istorie. Precedentul s-a consemnat în 2015, după care Monaco a triumfat de trei ori. Aceasta a fost prima finală la acest nivel pentru Bourg-en-Bresse, formație aflată la cel de-al 2-lea sezon în primul eșalon, după ce în sezonul precedent a ocupat locul 9.

Vanoli Cremona a cucerit Cupa Italiei. Această formație a depășit pe Happy Casa Brindisi într-o finală a echipelor surpriză din această competiție. Rezultatul final a fost de 83-74.

Jocul a fost controlat de Cremona, echipă ce s-a instalat la conducere din primul sfert, scor 23-18, desprinzându-se la 45-37 în minutul 20, respectiv 62-51 la intrarea în secvența decisivă. Brindisi nu a reușit să revină în meci până la final.

Andrew Crawford a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, iar Wesley Saunders a terminat cu 18 puncte, 9 recuperări pentru noua deținătoare a Cupei Italiei. În replică, John Brown a reușit 21 puncte, 8 recuperări pentru Brindisi.

Atât Cremona, cât și Brindisi au jucat prima finală de cupă a Italiei din istorie!

În alte țări s-a disputat finala cupei tot în cursul zilei de duminică (17.02). Iată rezultatele consemnate:

Bosnia&Herzegovina – Igokea vs Spars Sarajevo, scor 78-63
Muntenegru – Buducnost Podgorica vs Sutjeska, scor 85-71
Polonia – Stal Ostrow vs Arka Gdynia, scor 77-74
Slovenia – KK Primorska vs Polzela, scor 91-72
Slovacia – Levice vs Inter Bratislava, scor 78-75

Filip Adamovic, fost jucător la Ploiești, Mureș și Cluj, cucerește Cupa Bosniei. Filip Barovic, fost jucător la Timișoara, a triumfat în Cupa Muntenegrului. Dino Pita, fost jucător la Mureș, a cucerit Cupa Slovaciei. În schimb, Nemanja Barac și Marcus Ginyard, foști jucători la Oradea, au cedat în finalele cupelor din Slovacia, respectiv Polonia.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.