Rezultate finale pentru echipele naționale juvenile ale României în sezonul 2017

Sezonul 2017 s-a încheiat pentru echipele naționale juvenile ale României. Bilanțul general este o promovare și o retrogradare. Două echipe au terminat între primele opt la nivelul competiției la care au participat.

Reamintim că România U16 feminin a fost singura care a evoluat în Divizia A. Celelalte cinci echipe naționale au participat în Divizia B.

Rezultatele finale ale celor șase loturi naționale juvenile ale României:

Masculin

U20 – Locul 1 (promovare) în Divizia B din 21 participante, 7-0 la general.
U18 – Locul 15 în Divizia B din 24 participante, 3-5 la general.
U16 – Locul 21 în Divizia B din 24 participante, 2-6 la general.

Feminin

U20 – Locul 10 în Divizia B din 12 participante, 2-5 la general.
U18 – Locul 8 în Divizia B din 24 participante, 5-3 la general.
U16 – Locul 16 (retrogradare) în Divizia A din 16 participante, 0-7 la general.

Foto: www.fiba.basketball

Articole din aceeași categorie

4 comentarii On Rezultate finale pentru echipele naționale juvenile ale României în sezonul 2017

 • Cam atat poate sa faca federatia romana de baschet, adica mai nimic, un dolce far niente, traieste de pe meritele altora. Daca se produce o generatie mai talentata – cum este cea a baietilor U20 sau a fetelor U18 care acum un an au promovat U16 in div A – iese si FRB in fata, daca nu, ciocul mic si joc de glezne, noi cu drag ne facem ca muncim din scaunele caldute pe care “cu greu” le-au obtinut la alegeri.
  Din pacate pentru copii, de care nu putem sa spunem nimic rau pentru ca au luptat asa cum au stiut ei mai bine, FRB, o parte din arbitrii si antrenorii nostri nu ii intereseaza decat castigul imediat si fac un mare deserviciu baschetului juvenil si de aici baschetului mare.
  Neimplicarea FRB in campionate si pregatirea juniorilor, arbitrii care aplica regulamentele dupa ureche si bunul plac si nu in ultimul rand antrenorii care nu vad in baschet decat o afacere, au adus baschetul juvenil in starea de fapt. Daca ati urmarit meciurile transmise de FIBA cred ca ati observant cate ceva in jocul nationaleleor – eu ma refer la U16 – dupa parea unui naiv in ale baschetului:
  – Apararile ineficiente, foarte usor patrund adversarii prin defensiva echipei;
  – Jocul unu la unu slab, scheme aproape inexistente – de ce ? intrebatii pe arbitrii cum se aplica regula jocului unu la unu in campionat;
  – Faulturi banale, care trec nesanstionate in campionatul intern, aici intr-un campionat european sunt sanctionate imediat – de ce ? intrebatii pe arbitrii nostri si pe acolitii arbitrilor FRB
  – Precizia este cheia baschetului – dar uitati-va pe statistici la meciurile jucate si veti observa ca in majoritate meciurilor avem 2P FG=27% !!!, de aruncari de la 3P nu mai vorbim;
  – Islanda media de inaltime 188 cm invinge Romania media de inaltime 193 cm – chestia asta cu inaltimea este pentru domnul Ardelean de la Perform Baschet, poate isi revizuieste strategia cu jucatori inalti. Si nu in ultimul rand Islanda invinge Bulgaria clasificandu-se pe locul 13;
  – Atata timp cat nici antrenorii nici arbitrii nu au o atitudine altruista, nu cauta dezvoltarea baschetului juvenil peste interese proprii si de moment nu avem ce cauta in baschetul european.
  – Si am ajuns si la FRB. Scurt : cu lingai si pupincuristi baschetul este doar un vis pentru adormit copiii microbistilor.
  Ramane sa vedem analiza celor profesionisti , media, daca au ceva de spus nu niste statistici seci incolore insipide, caci la noi se poarta sa nu cumva sa suparam pe cei alesi…

 • Cancerul este mult mai adinc decit a-ti spus. Este un iceberg malign.

 • Excelent comentariu!!!
  O analiza clarificatoare despre ce se petrece in baschetul juvenil.

 • Si din pacate acest fenomen se perpetuiaza de peste 10 ani de cand urmaresc si eu baschetul juvenil iar sanse de intrare in normalitate nu se intrevad. Si nu ati pomenit despre orgolii…,. Imense, nejustificate si contraproductive

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.