Se retrage unul dintre cei mai importanți jucători maghiari

Marton Bader, unul dintre cei mai buni jucători de baschet maghiari și liderul generației sale, a ales să se retragă din activitate. Sportivul de 2.12 metri a avut o carieră extrem de activă, ce a cuprins angajamente la cluburi puternice în Europa.

Născut la 23 septembrie 1980, Bader este un produs al școlii de baschet Honved din Budapesta. El a debutat la nivel de seniori alături de echipa din capitala Ungariei. Ulterior a jucat pentru Albacomp Szekesfehervar, iar în anul 2002 și-a început periplul prin străinătate.

Primul anagajament peste hotare l-a avut în Slovenia, alături de multipla campioană a acestei țări, Krka Novo Mesto. A jucat doi ani la această formație, după care a petrecut două sezoane la Cibona Zagreb, cel mai titrat club din Croația. De asemenea, Marton a evoluat în prima ligă a Spaniei, alături de Ricoh Manresa.

Cariera lui Bader a continuat în Grecia, Ucraina și serbia, alături de Panelinios, Khimik Yuzhny, respectiv Hemofarm Vrsac. Din vara anului 2010 și până la momentul retragerii, Marton Bader a jucat pentru Szolnok Olaj KK.

Are patru titluri de campion al Ungariei, la care de adaugă patru cupe naționale. În plus, a câștigat câte un titlu de campion în Slovenia și Croația. Bader are trei sezoane la nivel de Euroligă cu 44 meciuri jucate și medii de 7.5 puncte, 5.8 recuperări și 0.6 pase decisive. De asemenea, el are patru stagiuni în EuroCup cu 42 meciuri jucate și medii de 6.0 puncte și 3.7 recuperări pe partidă. Are cinci sezoane în EuroChallenge, patru alături de Szolnok și unul cu Khimik. El a ghidat formația maghiară spre două prezențe la Final Four-ul competiției.

Bader a fost component al primei reprezentative a Ungariei între 2003 și 2011. Astfel, el a bifat cinci campanii de EuroBasket, toate la nivelul primului eșalon în vechiul format FIBA Europe.

Conducerea clubului din Szolnok a încercat să-l convingă pe jucător să mai continue un sezon, cu atât mai mult cu cât formația amintită va participa în EuroCup pentru a 2-a oară consecutiv. Bader a optat să se retragă motivând că nu poate să mai ajute această echipă prin prezența pe parchet.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.