Renaște baschetul masculin la Brașov

CSU Brașov și CSȘ Brașovia doresc să revitalizeze bschetul masculin în localitatea de sub Tâmpa. Informația a fost oferită de brasovtv.com.

Potrivit sursei citate, cluburile amintite au demarat unproiect comun destinat sportului cu mingea la coș masculin. Noua echipă va fi înscrisă în Liga 1, din sezonul 2017/18 și va evolua sub denumirea de CSU Brașov. Obiectivul acestui proiect constă în promovarea tinerilor baschetbaliși din Brașov. Aceștia nu au în prezent unde să evolueze după încheierea junioratului (împlinirea vârstei de 18 ani).

„În următoarele zile se va semna acest protocol între CSU Brașov și Brașovia. În acest moment mai sunt mici detalii de pus la punct. Voi fi coordonatorul acestui proiect și îmi doresc foarte mult să reușim să revitalizăm baschetul masculin din Brașov. Sunt deja șase ani în care Brașovul nu a mai avut reprezentantă pe prima scenă a baschetului masculin. Este păcat că un oraș ca Brașovul, cu mare tradiție în acest sport și care 16 ani consecutivi a fost prezent în elita baschetului românesc, să nu aibă o echipă competitivă. Ne propunem ca în doi-trei ani să promovăm în Liga Națională. Este o ambiție de-a mea de a reveni acolo unde cred că ne este locul” a precizat Dan Calancea, coordonatorul proiectului, conform brasovtv.com.

Alte declarații legate de subiect se pot găsi AICI.

CSU Cuadripol Brașov a evoluat în primul eșalon baschetbalistic al României la masculin până la încheierea sezonului competițional 2010/11. Echipa amintită a fost învinsă atunci, în seria decisivă din playout, de SCM U Craiova cu scorul general de 3-0. După retrogradare, echipa de baschet masculin s-a desființat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.