Remarcații individuali ai etapei a 5-a în Liga Națională

Etapa a 5-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin a rezervat câteva prestații individuale remarcabile. Spre exemplu, Zoran Krstanovic a fost cel mai bun marcator al rundei pentru a 2-a oară consecutiv, Travis Watson a fost dominant la recuperare, iar Ronald Ross a izbutit una dintre cele mai impresionante prestații individuale ale sezonului. Aruncăm o privire asupra realizărilor acestor jucători.

Zoran Krstanovic a fost cel mai bun marcator al etapei a 5-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2014/15. El a avut 26 puncte în confruntarea pierdută cu BCM U Pitești, pe teren propriu. Jucătorul Craiovei izbutește această performanță pentru a 2-a oară consecutiv, după ce în runda a 4-a a înscris 33 puncte în victoria cu U BT Cluj. De notat că Zoki are trei dintre cele mai bune cinci prestații individuale din punct de vedere al numărului de puncte marcate într-un meci. Jucătorul originar din Novi Sad are o medie de 24.4 puncte pe meci, fiind liderul campionatului.

Krstanovic a avut 26 puncte cu 13/22 la aruncările din acțiune. El a adăugat 5 recuperări și a terminat cu un indice de 21 la eficiență în 37 minute pe parchet.

Travis Watson, pivotul echipei Steaua CSM București, a realizat un double-double la Oradea, în victoria obținută la prelungiri. El a bifat 13 recuperări, cea mai bună performanță individuală a rundei și a 4-a ca valoare în noua ediție de campionat. El se situează pe locul al 7-lea în ierarhia individuală a celor mai buni recuperatori din LNBM, cu o medie de 7.5 pe meci, fiind devansat, printre alții de colegul său Bill Amis. Prima poziție aparține lui Ousmane Barro, singurul jucător cu peste 10 recuperări în medie pe meci. Senegalezul are 11.0 recuperări/joc.

Watson a izbutit 6 recuperări ofensive la Arena Antonio Alexe. Aceasta este a 3-a cea ami valoroasă prestație individuală stagională la acest capitol statistic. El are o medie de 3.0 recuperări ofensive pe meci și se situează tot pe locul al 7-lea. Același Barro este liderul campionatului cu o medie de 4.7 recuperări ofensive pe meci.

Pivotul american al militarilor a avut 35 minute de joc. În această perioadă el a înscris 16 puncte cu un procentaj de 50% din acțiune și 67% la linia de pedeapsă. Watson a adăugat 13 recuperări (țase ofensive) și 3 capace, dar a pierdut posesia mingii de cinci ori. Chiar și așa, el a fost cel mai eficient jucător al Stelei cu un indice de 20.

Alhaji Mohammed a fost, în absența lui Dee Brown, principalul creator al Asesoftului în meciul cu Timba Timișoara, din cadrul etapei a 5-a. Americano-ghanezul a livrat nouă mingi pe care colegii acestuia le-au transformat în puncte, pentru cea mai bună performanță individuală a rundei la pase decisive. Acesta echivalează cu a 5-a performanță stagională. Recordul este împărțit de Brown și Daniel Dillon, autori a câte 12 pase decisive. De notat că Dee Brown deține patru dintre cele mai bune șase performanțe stagionale. Acesta are o medie de 11.0 pase decisive pe meci.

În 33 minute de joc, Mohammed a avut 8/14 la încercările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă. El a fost liderul Asesoftului în această etapă cu 21 puncte, 9 pase decisive, 5 intercepții, 31 la eficiență și 23 la +/- în victoria cu Timba Timișoara.

Ronald Ross a avut cea mai bună prestație personală în Liga Națională. Fundașul Piteștiului a izbutit un indice de 33 la eficiență în meciul câștigat la Craiova, în ultimul joc al rundei a 5-a. El a izbutit a 3-a performanță individuală ca valoare în noua ediție de campionat. Recordul este deținut de Zoran Krstanovic, care a terminat cu 36 la eficiență în victoria repurtată de Craiova în fața lui U BT Cluj. Ross ocupă locul al 14-lea în ierarhia individuală a eficienței după cinci etape. El are 16.6 pe meci. Lider este același Krstanovic u 22.2.

De notat că Ross a fost cel mai bun jucător al etapei la intercepție. El a „furat” șase mingi la Craiova. Este o performanță ce îl plasează pe locul al 2-lea pe lista celor mai impresionante realizări individuale în acest sezon, fiind devansat de cele șapte mingi luate de Brandon Johnson la Ploiești. Ross se situează pe locul al 5-lea la intercepții în ierarhia stagională având o medie de 2.6 mingi câștigate pe meci. Lider este Jonte Flowers, cu o medie de 4.0 intercepții pe meci.

În 35 minute de joc, Ross a avut 10/13 la aruncările din acțiune, pentru 77% și un total de 25 puncte. El a adăugat 6 intercepții, 3 pase decisive și 3 recuperări pentru un coeficient de 33 la eficiență, respectiv unul de 26 la capitolul +/-.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.