Relația Timișoara – Oradea

CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara au oferit o confruntare deosebit de palpitantă în cadrul serii de sâmbătă (12.11), la Arena Antonio Alexe. În cele ce urmează vă invit să citiți un text legat de partida de aseară, ce are legătură cu cele două grupări.

Cătălin Petrișor, conducătorul de joc al echipei CSM CSU Oradea, este singurul baschetbalist din loturile celor două echipe care se vor duela direct în etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17, care a evoluat în trecut la echipa adversă.

Sportivul originar din Focșani a evoluat pentru alb-violeți în diferite perioade, sub comanda mai multor antrenori. Petrișor a semnat cu CSM-ul la începutul anului calendaristic 2016 venind tocmai de la Timișoara. El a devenit un component de bază și o opțiune de maximă importanță în rotația de bază a campioanei României, după ce a îndeplinit un rol similar la formația de pe Bega.

Un alt reprezentant al CSM CSU Oradea are un trecut la Timișoara. Este vorba despre președintele clubului, Șerban Sere. Acesta a evoluat la Elba Timișoara, la sfârșitul anilor 90, în calitate de jucător. De altfel, Sere a contribuit atunci la obținerea unei clasări pe podium în Divizia A (actuala Ligă Națională).

În Oradea domiciliază un timișorean cu merite deosebite la lansarea în baschet a unor orădeni precum Levente Szijarto, Titus Nicoară, Laszlo Lazar sau Horia Hora. Numele lui este Dragoș Oprea, fost antrenor de nivel juvenil.

leii

O altă legătură între Oradea și Timișoara constă în relația existentă între suporterii celor două echipe. Este vorba despre o relație de ani de zile, care a rezistat diferitelor perioade bune sau mai puțin bune ale celor două grupări din punct de vedere sportiv. Vorbim despre oameni care urmăresc baschetul și care o fac în mod civilizat, chiar dacă o parte a acestora nu țin neapărat să iasă în evidență.

Una dintre cele mai accesate rețele de socializare existente are un grup destinat suporterilor celor două echipe, aceștia susținându-se reciproc la fiecare meci în care formațiile favorite nu se duelează direct. În ceea ce privește confruntările directe, acestea au fost mereu însoțite de fair play, indiferent ce a indicat rezultatul pe tabela de marcaj, oricât de tensionată a fost încleștarea dintre cele două echipe.

Notă
Text publicat în programul de meci CSM CSU Oradea vs BC SCM Timișoara, contând pentru etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Relația dintre suporterii orădeni și cei timișoreni depășește cu mult rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj. Ea a rezistat timpului, unul care pe parcursul anilor a adus Timișoara mai sus în clasament ori în confruntările directe, pentru ca mai apoi să vină rândul echipei din Oradea să se ridice deasupra. Prietenia unei părți a iubitorilor de baschet din cele două orașe a depășit întotdeauna situația din clasament sau de pe tabela de marcaj.

Fotografia a fost realizată sâmbătă (12.11), la Arena Antonio Alexe

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.