Regula românului U23 în sezonul 2018/19

Regula jucătorului român sub 23 ani rămâne în vigoare și în sezonul competițional 2018/19. Consiliul Director a aprobat propunerea cluburilor de la ședința președinților ce a avut loc la începutul lunii mai 2018.

Prin urmare, în ediția următoare de campionat, sub incidența regulii românului sub 23 ani vor intra toți baschetbaliștii cu cetățenie română născuți după data de 1 ianurie 1996.

Lista jucătorilor români născuți în anul 1995 care au evoluat în Liga Națională pe parcursul sezonului competițional 2017/18: Mirel Dragoste (CSU Sibiu), Ors Kilyen (BCM U FC Argeș Pitești), Robert Medgyesy (Timba Timișoara), Vladislav Solopa (Politehnica Iași), Tudor Sabău (Phoenix Galați), Alexandru Bădulescu și Vlad Manolescu (Dinamo București). Acești jucători nu vor mai fi eligibili să evolueze în calitate de români sub 23 ani în ediția 2018/19 a Ligii Naționale.

Modul de alcătuire al echipelor în cele trei grupe valorice ale Ligii Naționale va fi următorul:

Echipele din Grupa Valorică A și B

Vor avea permisiunea să înscrie cel mult șase jucători străini pe foaia de arbitraj. Vor avea obligativitatea să joace cu un român U23 pe tot parcursul primei reprize (sfertul 1 + sfertul 2). Obligativitatea de a juca cu un român (indiferent de vârstă) pe tot parcursul reprizei secunde (sfertul 3 + sfertul 4).

Echipele din Grupa Valorică C

Vor avea posibilitatea să înscrie cel mult patru jucători străini pe foaia de arbitraj. Obligativitatea de a juca în permanență cu cel puțin doi români. Obligativitatea ca cel puțin unul dintre români să fie în permanență un jucător U23.

Modul de alcătuire al echipelor pentru jocurile din Cupa României va fi identic cu cel din Liga Națională.

Foto copertă: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Regula românului U23 în sezonul 2018/19

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.