Real Madrid reacționează la comunicatul Asociației arbitrilor

Real Madrid a reacționat la comunicatul emis de Asociația arbitrilor din Spania (AEBA) în legătură cu erorile de arbitraj consemnate și asumate de cea din urmă. Conducerea clubului din capitala Spaniei nu este deloc mulțumită de felul în care AEBA a ieșit în public.

Iată conținutul comunicatului emis de gruparea madrilenă:

„Ținând cont de comunicatele emise de ACB (click AICI) și AEBA (click AICI), în legătură cu evenimentele reprobrabile consemnate la finalul Copa del Rey, Real Madrid dorește că precizeze că prin prisma celor întâmplate justificările și explicațiile celor două organisme sunt rușinoase.

Real Madrid admite și înțelege erorile umane. Ele apar în toate domeniile și sportul nu poate să fie absolvit de ele, însă clubul nostru cere un răspuns clar cu privire la ce s-a întâmplat la faza revăzută pe video de cei trei arbitri. Decizia acestora a venit, în mod surprinzător, contrar celor prevăzute de regulament în astfel de situații. Reluările TV au fost extrem de clare și disponibile arbitrilor. De altfel, datorită tehnologiei de ultimă oră utilizată la acest eveniment inclusiv publicul a avut posibilitatea să vadă în timp real ce văd arbitrii.

Clubul nostru sprijină și susține utilizarea tehnologiei în arbitraj. Ea oferă un ajutor imens în ceea ce privește corectitudinea sportului. Din acest motiv nu putem să înțelegem în ce fel s-a luat decizia la faza incriminată întrucât regulament este cât se poate de clar în această privință. Cei trei arbitri nu au luat în considerare imaginile pe care tehnologia le oferă.

În lumina publicării comunicatelor emise de ACB și AEBA, fără niciun fel de precizare specifică referitor la faza incriminată, în care decizia luată de arbitri este eronată și afectează soarta unui meci, a unei finale și competiții, Real Madrid continuă să studieze măsurile pe care le va lua și cursul acțiunilor pe care acest eveniment le poate determina.”

Cu alte cuvinte, Real Madrid continuă să studieze posibilitatea de a nu mai juca în competițiile organizate de ACB și arbitrate de AEBA. Rămâne de văzut cum va continua acest caz.

Pe de altă parte, licențele sportive ale lui Felipe Reyes și Facundo Campazzo au fost reținute de ACB. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua împotriva celor doi jucători ai lui Real Madrid.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.