Real Madrid preia inițiativa în finala Ligii ACB 2018

Real Madrid a trecut la conducere în finala campionatului Spaniei – ediția 2017/18. Formația antrenată de Pablo Laso a câștigat Meciul 3 al seriei cu Baskonia Gasteiz, în prezența a 15.512 spectatori la Fernando Buesa Arena din Vitoria, locul în care se va desfășura Final Four-ul Euroligii 2019.

La capătul unei partide deosebit de echilibrate, formația din capitala Spaniei a reușit să se impună cu scorul de 83-78. Gazdele au câștigat primul sfert cu scorul de 24-20 și conduceau cu 42-40 la jumătatea partidei. Real a venit la conducere cu zece minute înainte de final, scor 65-63.

Madridul a controlat lupta la recuperare (46-39), în condițiile unui echilibru în ceea ce priveștr reușitele din acțiune și de la linia de pedeapsă. Învingătorii au avut și procentaje mai bune la aruncările din acțiune, însă Baskonia a avut mai puține posesii pierdute (8-12).

Luka Doncic a totalizat 20 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Jaycee Carroll a adăugat 15 puncte, iar Trey Thompkins a încheiat cu 12 puncte pentru Real. În replică, Rodrigue Beaubois a reușit 17 puncte, alți patru jucători atingând borna 10 la puncte marcate.

Meciul 3 al finalei Ligii ACB 2018 a consemnat un record de asistență în istoria playoff-ului din campionatul Spaniei. Fernando Buesa Arena deține recordul absolut de asistență, fiind de 15.544 spectatori, cu 32 mai mulți decât la meciul din această seară. Acesta datează din sezonul 2015/16 și s-a consemnat la un meci dintre aceleași echipe, contând însă pentru sezonul regulat al campionatului iberic.

Scorul general devine 2-1 pentru Real Madrid. Această echipă a reușit rebreak-ul în finală. Meciul 4 al seriei care se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide are oc la Vitoria, în cursul zilei de marți (19.06). Eventualul meci decisiv se va disputa vineri (22.06), la Madrid.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.