Real Madrid este noua campioană a Spaniei

Real Madrid a devenit campioană a Spaniei – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Pablo Laso a reușit dubla, după ce în luna mai a triumfat în Euroliga masculină.

Gruparea din capitala Spaniei a câștigat finala Ligii ACB, disputată în compania Baskoniei Gasteiz. Rezultatul final a fost de 3-1 la general. Meciul 4, desfășurat la Fernando Buesa Arena, s-a terminat cu scorul de 96-85. De notat că Real a revenit de la 0-1 în această serie.

După un prim sfert adjudecat de Baskonia, scor 21-18, au urmat 30 minute controlate de Real. Oaspeții au câștigat ultimele trei acte: 24-17, 23-19, 31-28.

Rudy Fernandez a reușit 27 puncte, 5 pase decisive și 3 intercepții, Facundo Campazzo a adăugat 17 puncte, 7 pase decisive, iar Gustavo Ayon a încheiat cu 14 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Rodrigue Beaubois a reușit 19 puncte, Tornike Shengelia a izbutit 16 puncte, 4 pase decisive, iar Matt Janning a adăugat 15 puncte (5×3) pentru Baskonia.

Rudy Fernandez a fost desemnat MVP al finalei Ligii ACB 2018. El a terminat sezonul cu o prestație uluitoare ce a cuprins șase coșuri de trei puncte în Meciul 4. Se întâmplă pentru prima dată în cariera lui Rudy să fie ales cel mai bun jucător al finalei pe care o dispută.

Luka Doncic va zbura la New York pentru a fi prezent la NBA Draft 2018. Evenimentul se va desfășura la Brooklyn, în Barclays Center, în cursul nopții de joi spre vineri.

Astfel se încheie un sezon uluitor pentru Real Madrid. Început fără Sergio Llull, în cadrul căruia i-a pierdut în ordine pe Gustavo Ayon, Anthony Randolph și Ognjen Kuzmic, pe parcursul căruia a avut de acoperit absențele îndelungate ale acestor sportivi și a trebuit să găsească soluții de a performa, echipa lui Pablo Laso a câștigat Euroliga și Liga ACB.

Real Madrid a câștigat cel de-al 34-lea titlu național din istorie. Este al 3-lea în ultimii patru ani. În schimb, Baskonia este vicecampioană pentru a 5-a oară. Aceasta a fost prima finală de campionat după opt ani pentru basci.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Real Madrid este noua campioană a Spaniei

  • E greu sa te pui cu Real, mai ales anul asta. Baskonia a aratat bine pe teren, insa ca sa cistige finala ii mai trebuia ceva!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.