Real Madrid a mai legitimat un shooter

Real Madrid a oficializat legitimarea slovenului Klemen Prepelic. Acesta sosește de la Levallois Metropolitans, unde a evoluat în sezonul 2017/18.

În primul eșalon al Franței pe parcursul recent încheiatului sezon competițional, Prepelic a avut medii de 15.4 puncte, 3.0 pase decisive și 2.8 recuperări pe partidă cu procentaje de 51% la două puncte și 32% la trei puncte. El a bifat și nouă prezențe în EuroCup cu 15.7 puncte, 1.9 pase decisive și 1.9 recuperări pe partidă având 43% la două puncte și 39% la trei puncte.

Campion al Europei cu echipa națională a Sloveniei, Prepelic reface numărul de jucători din această țară la formația antrenată de Pablo Laso. Real s-a despărțit de Luka Doncic, aducându-l pe Prepelic. Acesta va fi coleg cu Anthony Randolph, pe care ibericii intenționează să conteze și în sezonul următor.

Înalt de 1.91 metri, Prepelic este un shooter clasic. El va împărți minutele în acest rol cu americanul Jaycee Carroll, etalonul în materie de shooter în baschetul european modern. De altfel, similar majorității jucătorilor aflați sub contract cu Real Madrid de la venirea antrenorului Pablo Laso, Prepelic este un jucător extrem de potent la finalizare.

În vârstă de 26 ani, Klemen a debutat la nivel de seniori în urmă cu nouă ani. Din 2009 și până în prezent slovenul a evoluat pentru Branik Maribor, Helios Suns, Olimpija Ljubljana (Slovenia), Banvit (Turcia), EWE Baskets Oldenburg (Germania), respectiv Limoges CSP (Franța).

El are o singură experiență anterioară în Euroligă, aceasta datând din sezonul 2012/13, alături de Ljubljana, când a bifat zece prezențe cu medii statistice de 8.8 punct, 2.0 pase decisive, 1.6 recuperări și 6.8 la eficiență în aproape 23 minute pe partidă.

În afara titlului continental câștigat cu echipa Sloveniei în urmă cu un an, Prepelic a mai câștigat Cupa Sloveniei în urmă cu cinci ani.

Prin această legitimare Real Madrid are 15 jucători sub contract:

Fundași – Facundo Campazzo, Sergio Llull, Klemen Prepelic, Jaycee Carroll, Fabien Causeur
Extreme – Rudy Fernandez, Dino Radoncic, Santi Yusta, Jeffery Taylor
Pivoți – Trey Thompkins, Anthony Randolph, Felipe Reyes, Walter Tavares, Gustavo Ayon, Ognjen Kuzmic

Real Madrid va fi angrenată, similar precedentelor sezoane, în Euroliga masculină și Liga ACB. Adică cea mai puternică întrecere continentală intercluburi, respectiv cel mai puternic campionat național de pe bătrânul continent.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.