Real Madrid s-a impus la primul duel cu Valencia Basket după finala Ligii ACB 2017

Real Madrid s-a impus pe terenul Valenciei Basket, scor 86-82, în re-editarea finalei Ligii ACB din sezonul 2016/17. Partida a fost transmisă în direct la TVR HD.

Jocul a avut parte de echilibru și de multiple schimbări de situație. Valencia a terminat primul act în avantaj minim, scor 18-17. Madrilenii au trecut la control în secvența a 2-a, grație unei prestații impresionant din partea lui Luka Doncic. Elevii lui Pablo Laso au intrat în avantaj la vestiare, scor 43-39.

Actul al 3-lea a consemnat revirimentul gazdelor. Valencia a reușit să acopere pentru absența tridentului Diot – San Emeterio – Williams, respectiv pentru lipsa de productivitate ofensivă a lui Van Rossom, preluând conducerea chiar la încheierea sfertului 3. Scorul cu zece minute înainte de final era de 62-61 în favoarea campioanei Spaniei.

Realul a reacționat cu un parțial de 8-0 prin care a demarat secvența decisivă. Madrilenii păreau să controleze situația, însă olandezul Aaron Doornekamp – posibil adversar al României în calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019 a reads Valencia în joc și chiar la conducere cu o pătrundere finalizată după ce același jucător a încasat un capac. Replica a venit de la Jeffery Taylor, autor al unui coș de trei puncte din zero grade, după o circulație bună a mingii, pentru ca Facundo Campazzo să stabilească rezultatul final cu o pătrundere.

Anthony Randolph a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, Luka Doncic a adăugat 16 puncte, 10 pase decisive, 7 recuperări, iar Gustavo Ayon a terminat cu 12 puncte pentru învingători. Tibor Pleiss a totalizat 15 puncte, 8 recuperări, Will Thomas a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări, iar Erick Green a încheiat cu 14 puncte, 3 pase decisive pentru Valencia.

De notat că și lui Real Madrid i-au lipsit patru jucători importanți. Este vorba despre Rudy Fernandez, Jonas Maciulis și Trey Thompkins. Primii doi sunt accidentați, iar cel din urmă este extra-comunitar, în locul său pentru acest meci fiind preferat nou venitul Chasson Randle. Totodată, Sergio Llull este indisponibil pe termen lung.

Real Madrid are 4-0 la general și împarte prima poziție a clasamentului cu FC Barcelona și surprinzătoarea Fuenlabrada.

Valencia Basket suferă primul eșec în campionat, având 3-1 la general, similar lui Unicaja Malaga, Herbalife Gran Canaria, respectiv Iberostar Tenerife. La polul opus se află Zaragoza, Sevilla și Burgos cu 0-4, respectiv Badalona cu 0-3.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.